Administrația prezidențială a optat pentru „o reprezentare cât mai largă” la recepția oferită de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Europei sărbătorită pe 9 Mai, pe lista de invitați aflându-se și Liviu Dragnea și Victor Ponta. M. Dobrovolschi: „Curtea Palatului Cotroceni este suficient de mare”.

„Nu voi face niciun fel de comparație între un eveniment și altul (…) De această dată s-a optat pentru o listă extinsă care să satisfacă un pricipiu: „o reprezentare mai largă, atât la nivelul instituțiilor statului, cât și din alte zone ceea ce înseamnă societate românească, cultură, educație, sănătate, economie. O să vedeți că va fi foarte multă lume și vă asigur că această curte a Palatului Cotroceni este suficient de mare pentru a găzdui pe toată lumea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Adminsitrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi.

Întrebarea a fost adresată în contextul în care președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că a primit deja la cabinetul său invitația din partea Administrației Prezidențiale.

La eveniment a fost invitat și șeful Senatului Călin Popescu-Tăriceanu. Purtătorul de cuvânt a ținut însă să menționeze că președintele Klaus Iohannis „nu face niciodată rabat de la principii”.

„Nu voi compara lista de acum cu altă listă pentru că sunt evenimente diferite. Vă asigur că președintele României nu face niciodată rabat de la principii pentru că nu este o chestiune pe care doar domnul președinte o crede. Trebuie să avem în spațiul public și mai ales la nivelul funcțiilor importante în stat niște criterii de moralitate care să fie respectate de toată lumea (…) Acum vorbim despre un alt principiu care a stat la baza acestei liste, a fost acela pe care l-am menționat deja – o reprezentare cât mai largă a întregului spectru politic și a conducerii instituțiilor statului”, a adăugat Mădălina Dobrovolschi, care a completat că pe lista de invitați se află și foștii președinți, prim-miniștri sau șefii altor instituții ale statului. Pe lista de invitați s-ar afla și fostul premier Victor Ponta.