ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri dimineață, că așteaptă o serie de documente pentru a lua o decizie în cazul procurorului-șef al DNA.
 
Totodată aceasta a menționat că nu este tentat să ia în calcul revocarea procurorului-șef al DNA, așa cum cere ministrul justiției, Tudorel Toader. 

„O decizie astăzi, nu. Trebuie să aștept diferitele documente, cum ar fi motivarea de la CSM, dar, în condițiile date, este clar că suntem departe de o revocare. Tot mai departe", a afirmat șeful statului, înainte de ședința de bilanț al DNA pe anul 2017, potrivit Agerpres.
 
Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ marți propunerii ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi.

„Secția pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiției cu privire la posibilitatea revocării doamnei procuror-șef, prin urmare avizul este unul negativ. În perioada imediat următoare hotărârea va fi motivată, va fi transmisă decidenților în vederea luării măsurilor legale", a declarat Codruț Olaru, șeful Secției de procurori din CSM.