ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Consultările s-au încheiat, după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac.

Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultări cu PSD-ALDE, PNL, USR și UDMR, iar joi cu PMP și grupul minorităților naționale din Parlament.

Liviu Dragnea a reacționat spunând că așteaptă decizia lui Iohanis și că „fiecare cu ritmul lui”.  „Eram pregătiți ca mâine, pomâine să votăm noul premier. Obiectivul nostru este să avem Guvern instalat până la 31 decembrie. Este fundamental pentru România”, a adăugat Dragnea