ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul pentru numirea Deliei Popescu în funcția de ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.
 
Premierul Dacian Cioloș a înaintat tot astăzi președintelui României propunerea de numire în funcția de ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a Deliei Popescu.
Noul ministru al Comunicațiilor va depune jurământul de învestitură miercuri, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunț făcut de Administrația Prezidențială.

Cine este Delia Popescu
 
S-a născut la București, pe 22 noiembrie 1978, activează în domeniul e-guvernării din anul  2003 ocupându-se de dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni, cât și pentru mediul de afaceri, (Sistemul Electronic de Achiziții Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Național Electronic de Plată online taxe și impozite – SNEP).

Principala sa preocupare a fost susținerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătățirea performanței administrației publice prin oferirea de servicii electronice de calitate.
 
Din 2014 este Președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României, instituție publică finanțată din venituri proprii și aflată în coordonarea Prim-Ministrului.
În perioada 2009-2014 a fost Vice-Președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informațională.

În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informațională.

Din 2007 până în 2008 a fost șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale.
Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Națională pentru Informații Spațiale privind datele spațiale, potrivit comunicatului de presă remis de guvern.
 
Fostul ministru al Comunicațiilor, Marius Bostan, a fost schimbat din funcție la începutul lunii iulie.