ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Prezidențială vrea precizări medicale în cazul premierul Victor Ponta, operat săptămâna trecută, pentru a ști ce se va întâmpla în această perioadă, informează B1 TV.

Premierul nu își poate exercita atribuțiile funcției după operație, acum afându-se într-o perioadă de recuperare de 28 de zile. Astfel, luni a transmis o scrisoare președinției în care îi cerea șefului statului să semneze decretul de numire a lui Gabriel Oprea în funcția de premier interimar.

Se pare că aceleași informații au ajuns și la președinte, care, chiar și după discuțiile de luni pe care le-a avut cu Gabriel Oprea, nu va semna decretul până la apariția documentelor medicale.
 
Ulterior, pe pagina personală de Facebook a lui Victor Ponta au apărut documentele medicale traduse din limba turcă. "Doar pentru informare (traducerea din limba turcă)", a scris premierul, în dreptul actelor.
 
Buletinul medical a fost tradus din limba turcă în limba română, dar cu mai multe erori. În primul rând, a fost greşită data naşterii premierului. A fost scrisă data de 20 iunie 1972, în loc de 20 septembrie.
 
Documentul poate fi studiat AICI