ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



ACTUALIZARE 18:14  ”Am decis să mai acord o șansă PSD-ului”, a spus miercuri președintele Iohannis după consultările pe care le-a avut la Cotroceni cu partidele politice.

Președintele a subliniat că, în concordanță cu prevederile constituționale, propunerea PSD-ALDE vine alături de o majoritate parlamentară.
”Argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. După consultări, îmi este foarte clar. PSD-ul dispune de o majoritate. Și atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ul încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar, acum, PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări. Și eu am mari așteptări. PSD-ul a promis lucruri importante” a afirmat președintele, care consideră că din toate aceste promisiuni, până acum, ”prea puțin s-a realizat”.
 
ACTUALIZARE 17.01/ 16:44 Opoziția a anunțat că respinge categoric susținerea Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier și îi cere președintelui Iohannis o soluție pentru trecerea PSD în opoziție sau organizarea de alegeri anticipate. 

PNL se arată pregătit să-și asume răspunderea guvernării, USR va susține orice premier care va veni din zona dreptei eșicherului politic, iar Partidul Mișcarea Populară va avansa propria propunere de premier. UDMR urmează să decidă în forurile de conducere dacă va susține propunerea PSD. Președintele Klaus Iohannis a declarat că vrea să rezolve cât mai repede criza guvernamentală, îngrijorat, mai ales, de posibilele efecte economice negative ale acestei situații, informează Rador.
 
 Știrea inițială

Vasilica Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcția de premier al României, a anunțat partidul de guvernământ. În vârstă de 54 de ani, Dăncilă este europarlamentar și președinte al Organizației Femeilor Social-Democrate
 
Viorica Dăncilă s-a născut pe 16 decembrie 1963 la Roșiorii de Vede și este membru PSD Teleorman din 1996. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploiești în 1988. În 2006 a absolvit masterul Spațiul Public European din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. Este specializată în programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană.

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

n perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD - Oraș Videle. 

La 21 ianuarie 2009 devine europarlamentar social-democrat ca urmare a părăsirii de către Titus Corlățean și Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naționali. În cadrul Parlamentului European a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar și al Delegației pentru relațiile cu țările din Mashrek și membru titular în Comisia pentru bugete și în Delegația pentru relațiile cu Israel.