ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru numirea doamnei Corina Șuteu în funcția de Ministru al Culturii.

Depunerea jurământului va avea loc azi, la Cotroceni, la ora 17.00.

Totodată, președintele a semnat decretul privind revocarea din funcția de Ministru al Culturii a lui Vlad Alexandrescu.

Premierul Dacian Cioloș a propus-o pe Corina Șuteu pentru fotoliul de la Ministerul Culturii în locul lui Vlad Alexandrescu.

Guvernul a precizat, într-un comunicat, că numirea Corinei Șuteu la Ministerul Culturii exprimă „dorința de continua procesul de reformă”.

„Așa cum am anunțat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului președinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Șuteu, în dorința de a continua procesul de reformă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Corina Șuteu este în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii, în echipa lui Vlad Alexandrescu. Ea a fost director al Institutului Cultural Român New York în perioada 2006-2012.

Ea și-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. În 1991, a devenit directorul Uniunii Teatrale din România (UNITER), după ce și-a manifestat interesul față de sectorul de management cultural.

În 1995, Corina Șuteu a preluat șefia Forumului rețelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociația ECUMEST.