ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire a lui Cristian Ghinea în funcția de ministru al Fondurilor Europene.

 "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 27 aprilie a.c., decretul prin care ia act de demisia din funcția de Ministru al Fondurilor Europene a doamnei Carmen Aura Răducu. De asemenea, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Cristian Ghinea în funcția de Ministru al Fondurilor Europene", informează Administrația Prezidențială, printr-un comunicat de presă.

Ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Fondurilor Europene va avea loc la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.

Ghinea era consilier de stat pentru afaceri europene, la cancelaria pemierului.

 Este licențiat al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și masterand al universității London School of Economics, iar printre domeniile sale de expertiză se numără structura instituțională a UE, democratizarea, studiile media, transoparența decizională

Aura Răducu a demisionat, săptămâna trecută, la solicitarea premierului Dacian Cioloș, care s-a declarat nemulțumit de activitatea acesteia.