ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că va promulga Legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum și a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei.

„După analiza pe care am făcut-o și după discuția pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în următoarele zile”, a afirmat Klaus Iohannis.

Camera Deputaților a adoptat, în 5 ianuarie, în sesiune extraordinară, cu 207 voturi "pentru” și 29 de voturi "împotrivă”, proiectul de lege prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum și a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Proiectul discutat de deputați este cel inițiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel și susținut de alți 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD și neafiliați, prin care este eliminată plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum și a contribuției CASS. Proiectul Cristianei Anghel a fost adoptat de Senat în luna septembrie 2016.

Guvenul Cioloș nu a susținut propunerea legislativă, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 miliarde de lei pentru anul 2017.