Aflat la Ruse, în Bulgaria, la Reuniunea informală la nivel de șef de stat Bulgaria - Austria - România, președintele Klaus Iohannis a răspuns azi întrebărilor jurnaliștilor din delegația ce-l însoțește.

Printre altele, Iohannis a fost întrebat și ce părere are despre organizarea referendumul pentru definirea familiei.

„Este destul de inoportun ca președintele să se exprime în acest fel asupra unei inițiative cetățenești. În Constituție scrie că cetățenii au dreptul la inițiativă și, dacă au dreptul și au făcut-o, acest drept trebuie respectat. Mai departe, și inițiatorii trebuie să își susțină punctul de vedere, și cei care nu sunt de acord trebuie să își susțină punctul de vedere, să explice de ce nu sunt de acord. Eu am spus-o și o repet: este nevoie de foarte multă toleranță din ambele părți, fiindcă dacă pornim o luptă cvasi-politică acerbă între susținătorii inițiativei și adversarii inițiativei nu ajută pe absolut nimeni. Aceste lucruri trebuie tratate cu calm, trebuie respectată ad literam legea și atunci românii se vor exprima”, a precizat Iohannis.

Jurnaliștii au dorit să afle și dacă va promulga modificarea legii privind organizarea referendumului. El a spus că va analiza alături de specialiștii din Administrația Prezidențială legea, iar la momentul potrivit va face un anunț în legătură cu acest act normativ. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews