ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a spus, luni, că nu a fost informat de primierul Victor Ponta că va merge la Baku, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene din Azerbaijan.

Întrebat de un jurnalist dacă a fost anunțat de Ponta că va participa la evenimentul de la Baku sau dacă acesta l-a sunat să îi spună la mulți ani președintelui, Iohannis a răspuns: "Nu. Nici Baku, nici la mulți ani, nici Turcia. Am aflat, cum spuneți voi, pe surse". 

Mai mult de atât, cât jurnalistul l-a întrebat cum vor colabora cei doi dacă nu vorbesc, mai ales acum când e în discuție Strategia Naţională de Apărare a Ţării, șeful statului i-a răspuns "Bună întrebare". 

Premierul Victor Ponta a fost prezent vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, Azerbaijan, alături de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, şi Recep Tayip Erdogan, preşedintele Turciei.

Şeful Executivului român a fost întâmpinat de oficiali din Ministerul azer de Externe şi de organizatorii Jocurilor Europene. 

La deschiderea Jocurilor Europene a fost invitat şi Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, însă acesta a refuzat.