ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a făcut câteva declarații după terminarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Iată ce a spus șeful statului.

Despre criza refugiaților:

 

"Este posibil ca printr-o procedură care va fi aplicată săptămâna viitoare Uniunea Europeană să ne oblige să primim mai mulţi refugiaţi pentru care am oferit noi locuri.

E un scenariu pe care nu ni-l dorim, care nu cred că ajută la rezolvarea problemei refugiaţilor, dar care, cel puţin teoretic, este posibil şi am discutat ce se poate întâmpla în acest context.

Dacă se întâmplă, e clar că trebuie să întreprindem ceva, s-a vehiculat ideea de a folosi fonduri UE pentru extinderea facilităţilor de primire a refugiaţilor sau pentru construirea altor centre pentru refugiaţi”, a declarat Klaus Iohannis"
 
Despre trimiterea în judecată a premierului Ponta:

"În timpul CSAT, pe media a apărut o știre pe care vreau s-o comentez foarte pe scurt. Mă refer la trimiterea în judecată a primului-ministru în dosarul în care e acuzat de anumite fapte penale. Situația, după părerea mea, e din ce în ce mai problematică pentru primul-ministru, e din ce în ce mai problematică pentru Guvern și din ce în ce mai problematică pentru PSD, dar trebuie să recunoaștem că imaginea României are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni. Sper să se analizeze situația cu toată răspunderea și cei care pot veni cu soluții să vină cu soluții. Părerea mea nu s-a schimbat, cea mai simplă soluție ar fi cu siguranță cea pe care am propus-o și în iunie".