ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Parlamentului, că proiectul de țară trebuie să aibă în vedere un model de dezvoltare economică sustenabilă, o guvernare responsabilă, decuplarea clientelei de la banul public prin eliminarea corupției și reducerea birocrației.

 Prezent la lansarea strategiei Guvernului "România competitivă", președintele a spus că solicită Executivului ca strategia de dezvoltare să vizeze nu doar dimensiunea economică, dar și prioritățile României în actualul context european.

Președintele a mai spus că România a depășit cu bine tranziția, procesul de aderare la UE și criza economică, astfel încât acum, la zece ani de la aderare, se impune mai mult ca oricând un proiect de țară, care să se bazeze pe un model de dezvoltare economică sustenabilă. "S-au făcut multe strategii, dar au rămas pe hârtie, în diverse sertare guvernamentale", a mai spus Iohannis.

Președintele a declarat că, din perspectiva proiectului de țară, România are nevoie de "o guvernare responsabilă, realistă, consecvență pe cale reformelor, transparență, decuplarea clientelei de la banul public, prin eliminarea corupției și reducerea birocrației". Șeful statului a mai afirmat că proiectul de țară trebuie să includă și regândirea relației dintre stat și cetățean.