ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflat la Ruse, în Bulgaria, la Reuniunea informală la nivel de șef de stat Bulgaria - Austria - România, președintele Klaus Iohannis a răspuns azi întrebărilor jurnaliștilor din delegația ce-l însoțește.

Printre altele, Iohannis a fost întrebat și ce părere are despre organizarea referendumul pentru definirea familiei.

„Este destul de inoportun ca președintele să se exprime în acest fel asupra unei inițiative cetățenești. În Constituție scrie că cetățenii au dreptul la inițiativă și, dacă au dreptul și au făcut-o, acest drept trebuie respectat. Mai departe, și inițiatorii trebuie să își susțină punctul de vedere, și cei care nu sunt de acord trebuie să își susțină punctul de vedere, să explice de ce nu sunt de acord. Eu am spus-o și o repet: este nevoie de foarte multă toleranță din ambele părți, fiindcă dacă pornim o luptă cvasi-politică acerbă între susținătorii inițiativei și adversarii inițiativei nu ajută pe absolut nimeni. Aceste lucruri trebuie tratate cu calm, trebuie respectată ad literam legea și atunci românii se vor exprima”, a precizat Iohannis.

Jurnaliștii au dorit să afle și dacă va promulga modificarea legii privind organizarea referendumului. El a spus că va analiza alături de specialiștii din Administrația Prezidențială legea, iar la momentul potrivit va face un anunț în legătură cu acest act normativ.