ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri seară, la Bruxelles, că înțelege foarte clar mesajul pe care românii i l-au dat pe Facebook, după declarațiile pe care le-a făcut în urmă cu trei zile în legătură cu acțiunea ANAF pentru grupul Intact.

Șeful statului a ținut să precizeze că nu este un apropiat al trustului patronat de Dan Voiculescu și a dat asigurări că nu a avut și nu are nicio intenție de a apăra pe cineva în fața legii.

Mesajul său a fost postat și pe contul său de Facebook:

"În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spațiul public în urma afirmației referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări. Nu există niciun fel de intenție din partea mea, nu a existat și nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în fața legii. Este evident, și am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată. 

Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept și voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuție aici. În același fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare și libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câștigate la Revoluția din decembrie 1989. Și cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenție, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenționat. 

Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Poate unii sau alții își amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură. 

Am înțeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook ", a scris Iohannis pe Facebook.

În ultimele trei zile, președintele și-a pierdut aproximativ 40.000 de de susținători de pe pagina de Facebook din cauza declarațiilor făcute de acesta cu privire la trustul Intact. Acesta spunea atunci că  bordarea ANAF în cazul Antena Group este "heirupistă" și că că libertatea de expimare nu poate fi suprimată pentru "banale motive administrative".

"Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. Cred că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. Abordarea heirupista din partea ANAF mi se pare nepotrivită dacă nu discutabilă. Am constatat, din discuții pe care le-am avut, că există deschidere la factorii de decizie și prin discuții așezate și calme, se găsesc soluții convenabile", spunea Klaus Iohannis.