ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a declarat că vizita în Israel a premierului și a președintelui Camerei Deputaților s-a făcut în secret, menționând că Viorica Dăncilă nu a avut mandat pentru întâlnire. Referitor la Liviu Dragnea, Iohannis a spus „cine știe ce înțelegeri secrete face acolo cu evrei”.

„Știți, această vizită pe care o face premierul și, se pare, și președintele Camerei Deputaților în Israel are câteva ciudățenii. Una din ele este că nu au venit la discuții, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat, deci a vorbit strict în numele Guvernului și nu pentru România. Însă nu acest lucru m-a ingrjorat, ci secretomania în care s-a organizat această plecare. N-am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă și să anunțe seara târziu, fără să se știe ce face acolo. Așa, în vizită turistică, poate să plece oricine, oricând, dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se știe mai mult. În ce privește vizita președintelui Camerei Deputaților, mai mare secret. S-a aflat doar după ce a ajuns. Nu știu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei, dar sper ca după revenire să aibă bunul-simt să explice ce au făcut acolo”, a declarat Iohannis.

Întrebat despre demersurile pe care Liviu Dragnea le face pentru a muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, Iohananis a spus: „Imi imaginez ca domnul Dragnea a vorbit dimineață în fața oglinzii și s-a consultat”.

Guvernul a anunțat că premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, miercuri, cu omologul israelian Benjamin Netanyahu, în timpul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Israel, alături de șeful de partid Liviu Dragnea.

Potrivit comunicatului oficial al Executivului, „Icei doi demnitari au vorbit despre legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări și relațille bilaterale excelente”.

S-a mai discutat despre un parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, dar și despre  bordate si aspecte privind cooperarea in domeniul militar, strategic si al securitatii cibernetice.