ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat că Ordonanța de Urgență privind înlăturarea șefului statului din numirea conducerii ANCOM, seamănă izbitor cu OUG13.

„Nu faptul că se discută aceste chestiuni mă îngrijorează, ci cred că va trebui să mergem la discuția pe fond. Ce fel de stat ne dorim. Vrem toată puterea la Parlament sau să fie și la președinte? Putem discuta și să le stabilim. Mă îngrijorează speța ANCOM care seamănă izbitorul cu OUG 13. Acest Guvern nu a înțeles rolul său în arhitectura constituțională. Problema a fost oportunitatea, lipsa de transparență și felul în care s-a pus problema. În România, Guvernul are o mare putere, dar asta nu înseamnă că trebuie să facă orice. Guvernul trebuie să ia decizii legate de apărare, întărirea și stabilizarea dezvoltării. (...). Este nevoie de transparență și decizii care sunt oportune. Speța ANCOM nu era nicio urgență, probabil ca această coaliție arată că ei fac jocul, dar asta am știut și înainte”, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Ordonanța de urgență prin care a fost schimbată procedura de numire a conducerii ANCOM a intrat în vigoare marți, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial. Modificările aduse prin OUG îl exclud pe președinte din procedura de numire a conducerii ANCOM.

„Conducerea ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații -n.r.) este asigurată de un președinte și doi vicepreședinți, numiți pe baza propunerii Guvernului de către cele două camere ale Parlamentului, reunite în ședință comună, cu votul majorității senatorilor și deputaților prezenți”, arată noul articol introdus în lege.