ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis  i-a primit azi pe noii ambasadori străini acreditați la București, printre care și reprezentantul Rusiei, Valeri Kuzmin.

Cu acestă ocazie, președintele României a transmis, în discuția cu noul ambasadorul Federației Ruse, mesajul că pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale în mod pragmatic și predictibil – obiectiv împărtășit și de ambasadorul rus – este necesară, pe lângă respectul pentru dreptul internațional, reconstruirea încrederii, informează administrația prezidențială.

Pe această bază, România este deschisă dialogului bilateral, existând potențial și interese comune în diverse domenii, cum sunt cele ale cooperării economice sau culturale, continuă sursa citată.

Tot astăzi, președintele Iohannis i-a mai primit pe reprezentantul Coreii de Nord, al statului Chile, al Elveției, Canadei și Mexicului.

 

Valeri Kuzmin este fost ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, numit în această funcție printr-un decret prezidențial din data de 27 iulie 2007. Valeri Kuzmin s-a născut pe data de 24 iunie 1953, la Moscova. În 1975, Kuzmin a absolvit Institutul de Stat pentru Relații Internaționale MGIMO din Moscova.

 Kuzmin are rangul diplomatic de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse, acordat printr-un decret prezidențial semnat de președintele rus pe data de 17 noiembrie 2009, i-a fost acordată medalia „Pentru eroism în muncă”, cunoaște limbile engleză, franceză și arabă.

Noul șef al diplomației rusești la București s-a făcut remarcat și în 2012 în Moldova, când un soldat rus l-a împușcat mortal pe cetățeanul moldovean Vadim Pisari, după ce a acesta refuzat să oprească mașina pe care o conducea, afirmație care s-a dovedit a fi nefondată.