ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidele de opoziție și concurență, AUR și USR nu beneficiază de invitații la recepția anuală de Ziua Națională organizată de Președintele României la halta Cotroceni. Proaspăt întors din Africa, Iohannis se pregătește de decolare spre Dubai, probabil tot cu aceeași aeronavă de lux pentru care tot nu a prezentat nota de plată.

George Simion, președintele AUR, citat de ȘtiripeSurse, a afirmat că „probabil domnul președinte Iohannis nici nu s-a mai deranjat să trimită, să consume hârtia, pentru că știe că AUR de fiecare dată, de Ziua Națională, este prezent la 1 Decembrie, unde suntem sufletul sărbătorii. Totodată, mă gândesc că vrea să reducă cheltuielile Administrației Prezidențiale, după celebrul turneu african unde s-a întâlnit cu Regele Simba”.

Absența unei invitații pe numele lui Cătălin Drulă (USR) a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, la Digi 24: „Nu are invitație Cătălin. A primit doar Dan Barna, dar ca vicepreședinte al Camerei Deputaților”.

Nici în anul 2021 președinții formațiunilor politice AUR și USR  n-au fost invitați la recepție. Motivul invocat atunci a fost că aceștia nu dețin certificatul verde COVID-19, o condiție obligatorie pentru a li se permite accesul la Palatul Cotroceni. Nicușor Dan, fost președinte al USR și primar al Capitalei și-a făcut vaccinul anti-covid după recepția de 1 decembrie 2021, mai amintesc sursele citate.

Cuplul prezidențial Iohannis a mai călătorit în Dubai și în martie anul acesta.

Aceasta ar urma să fie ultima recepție a lui Iohannis de Ziua Națională la Cotroceni în calitate de președinte al României, având în vedere alegerile prezidențiale de anul viitor care s-ar putea desfășura în noiembrie 2024.