ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că evoluția finanțelor publice este „total nesatisfăcătoare", context în care a reiterat că demisia din funcție a premierului Viorica Dăncilă este imperioasă.

„Per ansamblu, o evoluție total nesatisfăcătoare a finanțelor publice. Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă, pentru a face loc unor oameni responsabili și competenți și, în acest context, este din ce în ce mai vizibil că Dragnea și ai lui nu au nicio soluție pentru o guvernare bună și eficientă", a afirmat șeful statului, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a spun că programul de guvernare al PSD a fost de la bun început pe contrasensul unei logici economice elementare.

"După cum se cunoaște, PSD a propus românilor, pe de o parte, scăderea taxelor și impozitelor, acțiune începută acum doi ani cu scăderea TVA, și, pe de altă parte, o creștere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, pentru drumurii, autostrăzi, școli, au spus ei. Pentru eonomiști, dar și pentru cei interesați, această abordare a produs, surprindere, este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD - scăderea impozitelor, creșteri salariale și realizarea celorlalte lucruri. O ecuație care cu greu poate fi dusă la bun sfârșit și trebuie să vedem cât va ține această iluzie creată de PSD", a declarat Iohannis.

El a spus că, în privința creșterilor salariale, PSD a reușit o contraperformanță rară - până și cei cărora le-au crescut salariile sunt nemulțumiți.