„Nu cumva Mihai Fifor a fost trimis la MAI ca să ascundă adevărul în Cazul Caracal?”, se întreabă jurnalistul Ion Cristoiu în ”Gândurile lui Cristoiu”, în textul publicat sâmbătă pe blogul său.  Jurnalistul nu crede în informațiile aruncate pe piață de autorități în privința cazului de la Caracal și în această înlănțuire de inadvertențe în care singurul scos la înaintare este ”monstrul din Caracal”, dar apreciază acțiunile lui Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei. Acțiuni care, după cum remarcă jurnalistul, au declanșat, ca la un semnal, atacurile furibunde ale „jurnaliștilor cu epoleți”.

”Nu-l cunosc pe Alexandru Cumpănașu. Nu-mi dau seama de dedesubturile intervenției sale în Cazul Caracal. Pot spune însă, ca Istoric al clipei, că această intervenție, unică în postdecembrism prin efectele sale, ar trebui salutată de toți jurnaliștii civili din România lui 2019. Spun, civili, pentru că, în timp ce în primii ani postdecembriști, aveam jurnaliști închinați sacului cu bani al noilor îmbogățiți, după 2004, au apărut și s-au răspîndit jurnaliștii închinați ordinelor date de Serviciile secrete, cele care sub mandatul lui Traian Băsescu s-au pregătit pentru a pune mîna pe putere sub mandatul lui Klaus Iohannis. Așa s-a născut categoria jurnaliștilor cu epoleți. Unii dintre ei fac parte din Unități militare care sînt trusturi de presă, televiziuni de știri, site-uri, toate finanțate din fonduri obscure. Alții sînt fac parte din gherete. Nu în ultimul rînd, jurnaliști cu epoleți sînt și în mișcare, de la un trust la altul, în funcție de comandă. Acești jurnaliști, porecliți și acoperiți, deși cu mici excepție sînt niște fripturiști, l-au atacat pe Alexandru Cumpănașu cu sălbăticie. Nu de alta, dar intervențiile sale au lovit campania securistică de mușamalizare a adevărului în cazul Caracal prin concentrarea anchetei și a manipulării media pe teza Asasinului singuratic, pe zi ce trece tot mai Monstru”, scrie Ion Cristoiu.

Amintind apelul lansat vineri de Cumpănașu către ministrul interimar de Interne, în care solicită MAI publicarea de urgență a Raportului ofițerului de poliție care a vorbit de pe telefonul personal cu Alexandra, Ion Cristoiu susține că această  convorbire a celui de-al doilea polițist „e crucială pentru lămurirea misterelor care continuă să existe în legătură cu ceea ce s-a întîmplat de adevăratelea în casa lui Gheorghe Dincă și în soarta Alexandrei”. Cu toate acestea, subliniază junralistul, „Mihai Fifor refuză să desecretizeze Raportul lui Pistol. Mai grav. Lui Constantin Pistol i s-a înterzis să răspundă întrebărilor Presei. În concluzie, raportînd secretomania lui Mihai Fifor la deschiderea lui Nicolae Moga, ne putem întreba: Nu cumva Mihai Fifor a fost trimis la MAI ca să ascundă adevărul?”.

Textul integral poate fi citit AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews