ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul său despre intenția Ministerului Apărării de a achiziționa rachete Patriot din Statele Unite ale Americii.

Jurnalistul critică decizia luată de Ministerul Apărării și aduce în discuție felul în care a fost prezentată vestea în mass-media.

Acesta susține că intenția Ministerului Apărării merita regimul de Breaking News pentru a scoate în evidență faptul că din banii cheltuiți pe rachetele Patriot ar putea fi realizate alte lucruri mai importante, de care România are nevoie.

„Toate site-urile și televiziunile de știri au difuzat joi după-amiază, în regim de Breaking news, știrea potrivit căreia România urmează să achiziționeze anul acesta din America rachete Patriot în valoare de 4 miliarde de euro.
Desigur, Breaking news-ul a fost folosit de presa noastră din simplul motiv că rachetele Patriot țin de arsenalul hollywoodian, alături de Rambo, de CIA și de Secret Service. Noi credem însă că știrea merita regimul de Breaking news din cel puțin trei motive:

O asemenea sumă într-o țară în care mai sunt atîtea de făcut în materie de viață cotidiană – de la autostrăzi și căi ferate de mare viteză pînă la WC-uri publice, măcar în București – e o știre de Breaking news. Înzestrarea cu rachete Patriot e un nou gest care poate fi interpretat de Moscova, alături de Scut, drept unul ținînd de ipostaza României de etern cățel al Vestului față de Imperiul de la Răsărit. Achiziționarea de rachete Patriot la o asemenea sumă, fără organizarea unei competiții între producători, e o dovadă fără dubiu de încercare a Guvernului PSD-ALDE de a cumpăra favoare americană pe spatele banilor luați de la omul de rînd", susține Cristoiu.

Jurnalistul mai susține că defapt vestea privind intenția de achiziționarea rachetelor Patriot a fost lansată pentru a testa reacția opiniei publice.

„Așadar, contrar a ceea ce-am susținut joi seara, în emisiunea de la TVR, cînd n-aveam toate datele, pe cei doi nu i-a luat gura pe dinainte. Ei au avut misiunea de a lansa informația pentru a testa reacția opiniei publice, dar mai ales pentru a înrădăcina informația în conștiința românilor. Achiziționarea rachetelor Patriot cu suma de 4 miliarde de euro a fost decisă de PSD. E o tradiție din partea acestui partid acuzat de neocomunism de a-și plăti supraviețuirea la putere, făcînd pe plac Puterilor Străine prin concesii economice ultracostisitoare, jucînd rolul mitei oficializate", mai notează jurnalistul pe blogul său.