ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu scrie pe blogul său despre Europa cu mai multe viteze, idee despre care Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de vineri, 6 martie, a spus că nu a fost luată în discuție, dar că aceasta ar fi ceva bun pentru România.

Jurnalistul consideră, în ciuda opiniei președintelui, că Europa cu mai multe viteze este un proiect franco-german care împărte țările UE în țări „Premium” și țări de mâna a doua. În acest sens, acesta a tradus pasaje dintr-un interviu al președintelui francez Hollande, dat înainte de summitul informal de la Versailles.

„După Reuniunea Consiliului European, vineri 10 martie 2017, Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă. Scurtă, deoarece era deja vineri, pe la două după-amiaza, timp în care de regulă el se găsea în drum spre una dintre numeroasele case de la Sibiu, în sunete de sirene și fulgerări de girofaruri. Chiar în viteză, gen în timp ce-și punea paltonul, conferința de presă s-a remarcat prin strădania lui Klaus Iohannis de a-i liniști pe români în privința Uniunii Europene cu mai multe viteze asigurîndu-i că la Reuniune nu s-a discutat așa ceva (o minciună sfruntată sau efectul ațipirii în timpul ședinței?), că pînă la urmă României i-ar conveni Europa cu mai multe viteze, dînd drept exemplu (ce alt exemplu putea alege purtătorul de cuvînt al DNA?) acceptarea unui procuror general de mai multe state ale UE.

Cine știe despre ce-i vorba și-a dat seama că Neghiobul Iresponsabil s-a vrut șmecher. Ca vizitiu al Angelei Merkel, el nu-și poate permite să bombăne împotriva deciziei deja luate de cuplul franco-german. Asta ar fi făcut dificil umblatul cu fofîrlica pe la Bruxelles. E limpede că Klaus Iohannis, care și-a asumat cu de la sine putere poziția României față de Europa cu mai multe viteze, ascultă doar vocea Berlinului. Un fel de Horia Sima în timpul regimului antonescian. Ca să nu provoace indignare în România el a optat pentru o șmecherie:
Înfățișarea inițiativei ca și cum n-ar fi atît de rea pentru România, prin falsificarea ei ca o Europă a proiectelor, după cum s-a întîmplat cu desemnarea unui procuror general al UE. În viziunea mistificatoare a lui Klaus Iohannis, Uniunea Europeană ar fi o rețea de ONG-uri care inițiază fel de fel de proiecte. Nimic mai mincinos decît această interpretare. Dacă dracu n-ar fi atît de negru de ce fac atîta gălăgie țările de la Vișegrad? De ce se zbat francezii și germanii și ștabii UE să impună inițiativa?”, a scris Ion Cristoiu.

Pasajele pot fi citite integral AICI