ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a ales să comenteze pe blogul său despre scandalul izbucnit după ce Călin Popescu Tăriceanu n-a stat la coada de o mie de persoane de la schimbarea permiselor.

În ultimele două săptămâni, singurele acțiuni importante ale DNA țin de arestări, trimiteri în judecată, cereri ale procurorilor, sentințe, percheziții.

Din Guvernul Dacian Cioloș, cel mai cunoscut ministru e cel al Justiției, și nu cel al Transporturilor, al Economiei, al Comunicațiilor sau măcar al Turismului.

Jurnalistul Ion Cristoiu a petrecut două săptămâni în Belgia, timp în care a observat diferențe semnificative între această țară și România.

„Timp de două săptămîni, țara a trăit Spectacolul Înmormîntării Reginei Ana. Transmisii în direct, gesturi ale Președintelui și Premierului, Slujbe în Piața Revoluției, cortegiu regal de la Sinaia la București și de la București la Sinaia”, a reamintit Ion Cristoiu pe blogul său.

Jurnalistul a reamintit și de Călin Popescu Tăriceanu, care n-a stat la coada de o mie de persoane de la schimbarea permiselor, motiv pentru care o avocată, fostă membră a PMP, l-a denunțat la DNA, iar Prefectul Capitalei a ordonat o anchetă la Permise.

„Președintele României blochează săptămînal circulația în București și pe traseul București-Sibiu fără ca cineva să-l denunțe la DNA. Dacă primul om în stat are dreptul să dea peste cap circulația din București, obligîndu-i pe șoferi să piardă timp și nervi în ambuteiaje, de ce n-ar avea dreptul al doilea om în stat să nu stea la coada de o mie de persoane de  la Permise?!”, a precizat Ion Cristoiu.

Spre deosebire de Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu n-a înrăutățit viața celor de la coadă, i-a sfidat pe cetățeni o singură dată, a mai spus Cristoiu.

„Coada de o mie de persoane n-a făcut pe nimeni să se indigneze, iar Prefectul n-a ordonat o anchetă pentru a vedea de ce se face o coadă atît de mare. Dacian Cioloș n-a trimis Corpul de Control pentru a vedea ce nu merge la Permise. S-a făcut în schimb un Scandal uriaș din gestul lui C. Popescu Tăriceanu”, a mai punctat Ion Cristoiu.