Ion Cristoiu a analizat subiectul legat de nemulțumirea poporului față de președintele Iohannis și părăsirea așa numitului partid Facebook.

"Știrea numărul unu pe mai toate site-urile suna cam așa – Partidul Facebook îl părăsește pe Klaus Iohannis! E vorba de reacția furibundă de pe rețelele sociale la contestarea de către președintele Republicii a unei hotărîri judecătorești de dragul Trustului de presă patronat de Dan Voiculescu. Gest anticonstituțional înzecit de anunțul c-a intervenit pentru ca ANAF să nu aplice hotărîrea judecătorească. Furia de pe rețelele sociale își găsește expresia în luările de poziție ale jurnaliștilor care au militat deschis pentru victoria lui Klaus Iohannis. Aceștia susțin – și pe drept cuvînt, că Klaus Iohannis și-a trădat electoratul, punînd la îndoială statul de drept în numele lui Dan Voiculescu", a scris Cristoiu pe blogul său.

Acesta precizează că postările de pe rețelele sociale pot fi încadrate drept reacții ale Presei-presă față de "concubinajul dezgustător" dintre Klaus Iohannis și presa lui Dan Voiculescu.

"Am făcut diferența între cele două, deoarece tot ceea ce fac angajații Celui din pușcărie n-are nici o legătură cu Presa presă. Are legătură mai degrabă cu asasinatul mediatic de tip mafiot. Spre deosebire de alte dăți sunt convins că acum e vorba de o reacție spontană și sinceră:

1.Trustul lui Dan Voiculescu i-a terfelit sistematic, în disprețul legii și al bunului simț, pe jurnaliștii din Presa – presă. Despre asasinatele mediatice ale Rețelei Dan Voiculescu ( spun Rețea și nu Presă, deoarece sub comanda Mogulului se află și site-uri oficial independente, în realitate s afiliate Trustului fie prin paralele primite de șefii site-urilor respective pe sub mînă, fie prin publicitatea gratuită pe care le-o fac Antenele) n-are rost să vorbesc. M-am numărat printre cei mai înjurați jurnaliști de către Mihai Gâdea și echipa lui de killeri. Îi înțeleg pe cei care au riscat linșarea mediatică de către Trustul pus în slujba lui Victor Ponta în campania din 2014, pentru că îndrăzneau să militeze pentru Klaus Iohannis. Nu-i lucru ușor să-l vezi pe politicianul pentru care ai primit căldări de rahat în cap sărind în ajutorul lui Dan Voiculescu.

2. Toți jurnaliștii cinstiți își dau seama că Scandalul iscat și întreținut de Cosa Nostra a lui Dan Voiculescu e un teatru ieftin. Comunicatul ANAF, deși venit cu întîrziere, dezvăluie o abilă punere în scenă pentru ca Trustul să se poată da victimă. Dacă o clipă aș fi simțit că Antena 3 e victimă, indiscutabil, aș fi sărit în ajutorul postului. Spre deosebire de toți de acolo, eu chiar știu pe pielea mea, de peste patruzeci de ani, ce înseamnă sugrumarea libertății de a scrie ce vrei", a mai spus jurnalistul.

Analistul spune că momentul de miercuri a fost acela când s-a dat pe față o schimbare radicală de politică față de "presa clocită de mai mult timp în laboratoarele de la Cotroceni”.

"A fost momentul ales pentru ca Pactul dintre Klaus Iohannis și Dan Voiculescu să fie dat pe față. Știam că se pregătește un divorț spectaculosal lui Klaus Iohannis de Facebook și mai ales de Presa presă în vederea concubinajului cu presa lui Dan Voiculescu. Cum am aflat voi spune în Memoriile mele, dacă le voi scrie vreodată. Cum s-a ajuns la un asemenea Pact? Foarte simplu. Cine a urmărit cu atenție activitatea Trustului lui Dan Voiculescu din ultimul timp va fi observat că Klaus Iohannis n-a fost atins nici cu o floare. Mai mult, cum s-a întîmplat cu transmisia în direct a plicticosului discurs ținut la Munchen, Antena 3 a fost trompeta Cotrocenilor. Sub același semn, pe baza unor documente livrate de Poliția politică a lui Klaus Iohannis, Antena 3 a dus o campanie virulentă de compromitere a dușmanilor lui Klaus Iohannis: Traian Băsescu, Monica Macovei, îndeosebi", a declarat jurnalistul.

Ion Cristoiu precizează și despre așa numitul „conflict” dintre Iohannis și cetățenii nemulțumiți care i-au dat unlike pe pagina de Facebook.

"Deși Presa cu P mare și Facebook-ul l-a sprijinit pe Klaus Iohannis în bătălia cu Victor Ponta, în ultima vreme, au apărut multe critici la adresa președintelui. Spre deosebire de presa lui Dan Voiculescu, Presa-presa n-a fost loială președintelui în detrimentul Adevărului. Radicalismul acestei prese ca și al celor de pe Facebook a început să-l irite pe Klaus Iohhannis. El și-a dat seama că în timp ce pe Presă nu se poate conta, pe presa lui Dan Voiculescu se poate conta:

1. Presa presă e alcătuită din multe entități disparate și individualiste. Imposibil s-o controlezi așa cum face Dan Voiculescu în cazul presei sale. La Trustul lui Dan Voiculescu domnește milităria. Cînd s-a primit ordin de lins un fund, apoi chiar se linge! Nu numai în emisiuni, dar și pe facebook. Cînd s-a primit un ordin să fie scuipat cineva, apoi chiar se scuipă. Respectivul e luat de la Matinal și scuipat, emisiune de emisiune, pînă după miezul nopții, chiar și Buletinul meteorologic.

2. Presa presă e alcătuită din jurnaliști care mai au scrupule cînd e vorba de încălcarea deontologiei. Nu e cazul celor din presa lui Dan Voiculescu. Aici nu există nici scrupul în raport cu bunul simț, d-apoi cu deontologia. O astfel de presă nu e rentabilă pentru un președinte care vrea să stoarcă din funcția sa tot ce are aceasta mai dulce. Presa presă a strîmbat din nas la zbaterea lui Klaus Iohannnis de a păstra o casă luată prin decizie judecătorească definitivă. Presa lui Dan Voiculescu, dînd curs ordinelor primite, n-a suflat o vorbă", a încheiat Cristoiu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews