ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul său despre alegerile din Statele Unite și despre românii care trăiesc peste Ocean.

Jurnalistul a precizat că în urma unuia dintre articolele postate pe blog a fost contactat de români care trăiesc în America, aceștia exprimându-și uimirea față de modul în care a fost abordat în România subiectul alegerii lui Donald Trump.

„Românii americani care m-au sunat observaseră și ei fapte greu de explicat la presa unei țări care se fudulește pe toate drumurile cu Parteneriatul strategic cu America: Penibila ridiculizare a președintelui ales, insistența neghioabă pe posibilitatea ca electorii să refuze mandatul primit și s-o aleagă pe Hillary Clinton sau ca Donald Trump să demisioneze speriat, ca și Victor Ponta, de tinerii frumoși și liberi ieșiți în stradă cu cîini cu tot, preluarea otova a pamfletelor care continuă să se publice în anumite ziare americane despre Donald Trump:

– Înțelegem că în România presa e liberă. Nu înțelegem de ce e și toantă.

Nimeni nu spune ca Presa română, în ipostaza de presă liberă, să înalțe ode grețoase președintelui ales, cum a făcut pînă acum cu președintele Obama, dar o prezentare a politicii lui Donald Trump, o analiză serioasă a cauzelor care au dus la victoria sa și o dezbatere despre posibilele efecte ale victoriei sale asupra amărîtei Românii sînt comandamente care țin de rolul presei oriunde în lume, nu numai în România”, a scris Ion Cristoiu.

Cristoiu a vorbit și despre ambasadorul Statelor Unite în București, punctând despre acesta faptul că nu a făcut nicio declarația în această perioadă în care s-a aflat numele noului lider al SUA.

„A trecut deja o săptămînă de la alegerile din SUA. Nu numai un ambasador limbut ca Hans Klemm, dar și un ambasador de bun-simț, normal, al unei țări precum America, văzută în România ca o Soră mai mare, ar fi zis ceva în public despre rezultatul alegerilor. Fie și pentru a pune capăt spaimelor tembele din presă și de pe scena politică despre abandonarea României de către SUA. A deschis gura să zică ceva Hans Klemm? L-ați auzit cotcodăcind pînă acum de la alegeri încoace? Ambasadorul american s-a grăbit să joace în filmul omagial: Să trăiască și să înflorească Codruța Kovesi, noua Elena Ceaușescu! N-a catadiscit să vorbească poporului român în numele țării sale despre președintele ales. De ce? Hans Klemm nu e ambasadorul SUA la București. El e ambasadorul Găștii lui Hillary Clinton. Cum să vorbească ambasadorul Găștii Clinton despre cel care a învins-o pe Jupîneasa sa?”, a mai spus Ion Cristoiu.