ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul său despre decizia lui Klaus Iohannis de a privatiza Ziua Națională și descumpănirea care a urmat perspectivei de a nu invita oficialii la recepția de la Cotroceni a penalilor.

Deși se anunța o contratribună, în Ziua de 1 Decembrie, liderii PSD și ALDE au stat liniștiți printre oamenii muncii.

„Întrebarea Ce l-a apucat pe Klaus Iohannis? a devenit și mai acută cînd s-a văzut că la Recepție au fost invitați doi politicieni urmăriți penal – Ion Iliescu și Traian Băsescu – și un fost șef SIE, MRU, la ora demisiei dat fie mort, fie fugit din țară”, a scris jurnalistul.

Ion Cristoiu face o comparație între cazul Colectiv și evenimentele petrecute la Revoluția din 1989.

„Prin urmare, fraudarea voinței populare e la ora actuală scopul pentru care Instituțiile de forță au lăsat deoparte răfuielile de pînă acum și s-au unit în vederea realizării lui cu orice preț. Bine, bine, vor spune naivii, dar nici ștabii Sistemului nu pot face orice. Cum adică nu pot face orice? Răsturnarea Guvernului Victor Ponta n-a dovedit că sînt în stare de orice. Cîți au murit pe altarul intereselor mafiote ale Sistemului? 64 de persoane. Păi între 22 decembrie și 27 decembrie 1989, au murit în Diversiunea cu Teroriștii, peste o mie de oameni. Și cei care au pus la cale Măcelul se mîndresc mai departe cu certificatul de Revoluționar. Ce-i oprește să mai calce o dată pe cadavre pentru a rămîne în fotoliile lor putrezite de atîta fund gras?” a conchis Ion Cristoiu.