ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a analizat pe blogul său ultimele evenimente de pe scena politică, referendumul pe care l-a anunțat Klaus Iohannis pentru consultarea populației în privința legii amnistiei și grațierii fiind principalul subiect pe ordinea de zi.

„Folosind pretextul Unirii de la 24 ianuarie 1859, Klaus Iohannis a ținut un discurs ce pare copypaste după cele ale lui Traian Băsescu de pe vremea cînd acesta mai credea în jurămintele de amor ale lui Florian Coldea și Codruței Kovesi. Am reîntîlnit astfel, după 10 ani de regim Traian Băsescu, într-o variantă de Rață mecanică, lipsită de talentul fostului președinte, teza clasei politice mizere, vai de mama ei! care nu se ridică la înălțimea clasei politice care a făcut Unirea. Firește, până și istoricii amatori știu că și politicienii care au făcut Unirea au fost roși de ambiții mărunte, de interese particulare (Unirea era și în interesul lor de a se îmbogăți!), dar mai ales de corupție. Regimul Cuza, invocat de Klaus Iohannis, cel care se vrea, ca și Emil Constantinescu pe vremuri, un nou Cuza, un Cuza sas, încă nedetronat de un neamț pe nume Carol I, a fost unul al corupției masive a camarilei. Spun asta nu pentru a micșora importanța luptei pentru Unire, ci pentru a arăta, în ipostază de istoric lucid, că luni, 23 ianuarie 2017, Klaus Iohannis n-a făcut altceva decât un exercițiu tipic de demagogie politicianistă, practicând idilizarea trecutului din motive electorale prezente.”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Jurnalistul a vorbit și despre propaganda din mass-media la unele televiziuni care ar fi de partea președintelui și ar transmite mesaje diforme asupra realității.

„Am întâlnit, ca și la Traian Băsescu, atacul furibund la televiziunile care nu-l slujesc. Indiscutabil, prin televiziuni obediente în concepția lui Klaus Iohannis nu se înțelege Digi tv, televiziunea Binomului, sau Realitatea tv, televiziunea prezidențială declarată insolventă pe viață, care mai are puțin și golește bugetul României în euro. Am reîntâlnit și la Klaus Iohannis încercarea de a folosi înalta funcție prezidențială pentru a lansa atacuri la adresa partidelor politice adversare. Am notat asta nu pentru a-l ataca pe Traian Băsescu, ci pentru a justifica de ce-l atac eu pe Klaus Iohannis în ipostaza de acum, de chibiț politicianist. După experiența Traian Băsescu, România avea nevoie de un președinte pacificator, de un președinte arbitru, de un președinte al liniștii dorite de România după 10 ani de crize. Acestei necesități istorice nu-i răspunde Klaus Iohannis din aceste zile. Un președinte care-și pune un costum de salubritate pentru a coborî în stradă, la un miting neautorizat, un președinte care incită la ură, la manifestări violente. Cine se uită cu minim de atenție la Lumea din jur își dă seama că vremurile tulburi pentru România au venit.

Donald Trump, cât timp va fi președinte, își va duce în forță programul de răsturnare a ordinei planetare. Anglia a anunțat ieșirea din Uniunea Europeană și, mai ales, alipirea la America, în noul război mondial:
Cel dintre cuplul americano-englez și cuplul franco-german. De fapt, Războiul dintre anglo-saxoni și Uniunea Europeană. În aceste condiții, România avea nevoie de un președinte aflat deasupra războiului politic intern. Dacă, Doamne ferește! va veni pentru România un nou An 1940, cum și cui se va adresa Klaus Iohannis, pentru a uni toate energiile naționale, în condițiile în care el întreține dezbinarea? Discursul a fost începutul campaniei electorale pentru referendumul pe tema a două ordonanțe de urgență. Cele două ordonanțe de urgență sunt cum vreți dumneavoastră:

Imbecile, cu dedicație, expresii ale unor interese personale. A le transforma într-o chestiune de care depinde destinul României în lume, în chestiunea dacă românii vor să fie liberi, vor să fie mândri, mi se pare un penibil moment de demagogie politicianistă ieftină. Klaus Iohannis a anunțat că va declanșa un Referendum pe tema celor două ordonanțe.

Indiscutabil, dacă Referendumul va fi în favoarea lui Klaus Iohannis, deoarece e consultativ, el nu va avea altă valoare decât cea morală. Nu blocarea Ordonanțelor și-a propus Klaus Iohannis. Indiferent de cui servesc ele, sunt prea mici ca efecte pentru a merita efortul unui deranj național precum Referendumul, de care România n-are nevoie acum. Referendumul se vrea provocarea unui nou război politic care să-i dea satisfacție pentru ofensa personală considerată de Klaus Iohannis a fi votul zdrobitor din 11 decembrie 2016. În același timp, Referendumul, care înseamnă campanie electorală, e socotit de Klaus Iohannis și sub semnul altor avantaje”, a mai scris jurnalistul.

Vezi AICI întreaga analiză

S-au strâns peste 2,6 MILIOANE de semnături pentru protejarea familiei naturale prin Constituție. Referendumul ar trebui să aibă loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare