ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a analizat pe blogul său vizita președintelui Klaus Iohannis în Germania. În paralel cu această vizită a șefului statului, jurnalistul vorbește despre un episod asemănător care îl are în centrul atenției pe Victor Ponta pe vremea când acesta era premierul României.

„Finele lui iulie, începutul lui august 2015. Premier pe atunci, Victor Ponta pleacă în vacanță în Caraibe. Ca și în cazul lui Klaus Iohannis, e vorba de o călătorie privată. Pe 30 iulie 2015 însă multe site-uri și televiziuni de la noi reproduc o fotografie a lui Victor Ponta pe Aeroportul Internațional Miami, unde premierul își aștepta bagajele. Poza e postată pe Facebook de o fostă membră a partidului Forța Civică, avînd drept lider pe MRU, pe numele ei Magda Bistriceanu, împreună cu acest text răuvăitor: „Premierul nostru penal la Starbucks Caffe – Miami Internațional Airport! Ce bine să ai prieteni la Miami. Mulțumim pentru foto!”, relatează Cristoiu.

Acesta spune că presa s-a grăbit să spună că Iohannis a plecat în Germania în vizită la părinți, ținând cont că în comunicatul de presă așa ceva nu era anunțat.

Comparativ cu situația președintelui, în cazul lui Ponta, acesta chiar a fost fotografiat în timp ce se afla la Miami.

„În cazul lui Victor Ponta s-a nimerit întîmpător un român pozar tocmai la aeroportul din Miami. În cazul lui Klaus Iohannis nu s-a nimerit nici un român pe aeroportul românesc și pe cel nemțesc. O ciudățenie și mai mare. Pe un vas de croazieră din Caraibe s-a nimerit un român. În avionul de line n-a fost nici un român.Potrivit Comunicatului Klaus Iohannis e de patru zile în Germania. În Germania întîlnești români la tot pasul. Klaus Iohannis n-a întîlnit nici unul. Cum se explică aceste deosebiri? Răspunsul l-am aflat întorcîndu-mă în timp la o declarație făcută la B1Tv, în 24 februarie 2015 (primul său interviu de la plecarea de la Cotroceni), de către Traian Băsescu. I-am reprodus lui Traian Băsescu o afirmație din 31 octombrie 2014, de la Realitatea TV, potrivit căreia cine va fi președinte va constitui pretextul unei bătălii în servicii, deoarece unii îl voiau pe Iohannis și alții pe Ponta. L-am întrebat pe Traian Băsescu, invocînd această declarație, dacă s-a confirmat sau nu în campanie implicarea serviciilor de o parte sau de alta. Fostul președinte mi-a răspuns că Serviciile nu s-au implicat. Aducînd drept argument hotărîtor pe acesta: „Spre exemplu, dacă intrai în mașinăria unui Serviciu să te denigreze, apoi vai de steaua ta. Ori ei nu s-au pretat la așa ceva. Indiferent ce candidat erai , dacă intrai în mașinăria unui Serviciu să te denigreze, apoi nu știu cum îți era.”, a adăugat Cristoiu.