ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în „Gândul de miercuri”, de pe blogul personal, despre relația dintre intelectualii românii și conducătorii din toate timpurile, făcând o paralelă cu modul în care se comportă Gabriel Liicenu cu mai multe personalități din viața politică, dând exemplu pe Klaus Iohannis.

Plecând de la această idee, jurnalistul vorbește despre președintele Iohannis care a transmis de mai multe ori anumite informații importante prin intemediul paginii sale de Facebook. Acesta se întreabă câtă importanță îi poate oferi unui astfel de document scris pe rețelele de socializare.

„Bag de seamă că Gabriel Liiceanu e gata să moară (în picioare!) de dragul lui Klaus Iohannis. Până mai ieri își arăta disponibilitatea de a muri, din orice poziție, de dragul lui Traian Băsescu. 

Mâine, sunt sigur, dacă Cristian Bușoi ar ajunge președinte, Gabriel Liiceanu și-ar pune întreaga-i moarte la picioarele lui Cristian Bușoi.”, scrie Cristoiu. 

În continuare, jurnalistul vorbește despre protestele care au avut loc în ultimele zile, la unul dintre acestea luând parte chiar și șeful statului.

„Indiscutabil, Klaus Iohannis folosește pe post de bulan milițienesc o manifestare spontană organizată împotriva Guvernului. Ne confirmă asta și amenințarea cu noi demonstrații împotriva Guvernului, organizate de Gașca lui, dacă nu sunt retrase Ordonanțele.
 
Dacă manifestația ar fi fost organizată împotriva lui, nici n-ar fi fost invocată sau, dacă viața l-ar fi constrâns s-o facă, zecile de mii ar fi devenit „câteva mii”, dacă nu chiar câteva sute. (...) E mai mult decât interesant că în Istoria României au apelat la voința străzii forțele extremiste, incapabile să câștife Puterea prin vot: Legionarii și Comuniștii. Alegerile parlamentare au luat din mâinile lui Iohannis toată Puterea, lăsând-o doar o parte. Klaus Iohannis vrea s-o recâștige. Nu prin vot, ci prin Stradă. Ca și Comuniștii, Klaus Iohannis folosește strada pentru a cuceri Puterea în statul român”, adaugă jurnalistul în postarea sa.