ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul personal despre alegerile locale din 5 iunie, unde primarii acuzați de corupție de către DNA au obținut cele mai spectaculoase scoruri.

„Anul acesta, după încheierea alegerilor locale, motivul de terfelire a poporului român l-a constituit nu numai victoriile, dar și scorurile spectaculoase obținute de primarii acuzați de corupție de către DNA. Plecînd de aici nu pot să nu remarc ticăloșia de a acuza poporul român c-a votat corupția. În paralel cu această insultare nedemnă a poporului român, cealaltă parte a presei, dușmană a adevăratei lupte împotriva corupției, s-a grăbit să vadă în alegerea primarilor acuzați de DNA drept un vot de blam dat luptei împotriva corupției.”, a scris Cristoiu pe blog.

Jurnalistul a amintit de un interviu pe care l-a acordat unei publicații online înainte de alegeri, unde  adaugă faptul că românii i-au votat pe cei care au făcut ceva pentru ei, astfel că aceștia nu au ținut cont neapărat de faptul că acei oameni sunt acuzați de DNA pentru corupție.

"Judecata omului simplu al celui care votează, care iese la vot, se bazează în primul rînd pe partea de viață cotidiană economică. Deci, foarte mulți primari, mai ales în materie de primari, sînt judecați după ce au făcut. Am avut… am stat de vorbă în ultimul timp cu tineri care spuneau că nu votează și i-am întrebat și ei au zis că ar fi votat cu Onțanu. Păi de ce? Pentru că a făcut ceva. Cu Piedone… a făcut ceva. Deci, vedeți? La un moment dat la nivel local oamenii vor un primar care să facă ceva pentru ei. Nu-l vor nici cinstit și, repet, după părerea mea, în perioada asta DNA-ul putea să facă o pauză… nu-l costa nimic.”, a declarat Cristoiu.

Acesta a mai spus că rezultatele arată faptul că acesta este un "fenomen de o rară gravitate, care riscă să pună la îndoială Lupta împotriva corupției în România.”

Cristoiu a mai adăugat că era de așteptat ca primarii acuzați de corupție să fie mai votați în urma implicării DNA-ului în campania electorală.

„Dacă DNA a participat la campania electorală încercînd să înlocuiască buletinul de vot cu cătușele, era de așteptat ca alegerea cu scoruri uriașe a primarilor înhățați de DNA să treacă drept o lovitură primită de Lupta împotriva corupției. Deși, repet, între acuzațiile DNA și vot n-a fost nici o legătură.”, a încheiat jurnalistul.