ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul său despre consultările de la Cotroceni, la care PSD și ALDE nu au participat.

„El a creat un moment al Consultărilor fără un minim temei constituțional. Să admitem c-a vrut să testeze starea de spirit a partidelor. În acest caz, întîlnirile de la Cotroceni nu puteau fi botezate nici măcar în glumă consultări. Și, mult mai important, ele trebuiau programate doar în urmau unei înțelegeri și cu PSD-ALDE. În paranteză fie spus, consultările n-au fost degeaba.
Ele ne-au oferit spectacole pe gratis: Al prostiei pline de candoare, susținut de noua blondă de la Cotroceni, Raluca Turcan, care a ținut-o langa cu Dacian Cioloș, premierul Meu al lui Klaus Iohannis. Al tot mai dramatice nevoi a lui Traian Băsescu de a se da în spectacol mediatic de tip România Tv. Consultările n-au avut nici un rost. Dar nu numai atît. Consultările n-au avut nici un rezultat. De ce le-a făcut-o Klaus Iohannis?”, a spus jurnalistul.

Cristoiu a mai vorbit și despre întrecerea dintre Iohannis și Traian Băsescu "pentru postul de Cine e mai anti-PSD”.

„Așa cum am mai scris, Klaus Iohannis a fost sfătuit (sau manipulat) să se proclame Liderul Opoziției față de PSD. Pentru el, dezastruos în cei doi ani de mandat, e singura șansă de a i se trece cu vederea cîlții care-i umplu golul personalității. Din nenorocire pentru Klaus Iohannis la postul de șef al Opoziției s-a ivit un concurent, și nu unul oarecare, ci un concurent serios:
Traian Băsescu. Fostul președinte a și anunțat pe Facebook că se proclamă Liderul Opoziției anti-PSD. După consultările de la Cotroceni, liderul PMP și-a anunțat decizia de a fi anti-PSD pînă la capăt. Capăt care poate fi chiar penitenciarul Rahova, dacă ne gîndim la ceea ce-i pregătește Sistemul. Firește, din toate punctele de vedere, Liderul Opoziției trebuie să fie Traian Băsescu:

Traian Băsescu devine exemplar cînd e vorba să se bată cu Mastodontul PSD. Traian Băsescu e liderul unui partid parlamentar și nu președintele României. Traian Băsescu are o lungă și bogată experiență a bătăliei cu PSD. Cel mai important argument rămîne acesta: Klaus Iohannis e încă președintele României. Asumarea rolului de Lider al Opoziției e nu numai o contrazicere flagrantă a Constituției.
E o crimă prin raport la interesul național. În România, între Klaus Iohannis și Traian Băsescu s-a declanșat o nouă întrecere: Cea pentru șefia Opoziției anti-PSD.”, a mai scris jurnalistul.