ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu continuă analiza Raportului realizat de către firma britanică Intelligence SC Strategy și afirmă din document se pot desprinde niște concluzii interesante. Printre altele, jurnalistul crede că pe teritoriul României acționează mai multe servicii de informații străine.

„Documentul întocmit de firma fostului șef al MI6 mi-a atras atenția că au existat și există mai multe state paralele.

Fenomenul are următoarele explicații:

1. Statul paralel sau Sistemul instituțiilor de forță și control nu e alcătuit doar din SRI și DNA. Pot fi folosite ca Stat paralel și alte instituții de forță, de la Parchetul General până la ANAF.

2. Pe teritoriul României acționează și alte servicii secrete decât SRI. În orice moment un astfel de serviciu poate încăpea pe mâna premierului sau a președintelui sau a unei grupări din partidul de Guvernământ.

3. În cadrul SRI, dar și DNA sunt posibile mai multe grupuri sau oameni ai mai multor puternici ai zilei. Am urmărit cu atenție Dosarul DIPI, întocmit de Florin Mirică, dosar clasat în chip corect de șefii Floricăi Mirică. La vremea respectivă SRI a fost deranjat de această anchetă, mai ales că șeful DIPI fusese ofițer SRI. Nu-i exclus ca Florin Mirică să fi acționat la alte ordine decât cele ale Binomului.

4. Pe teritoriul României acționează antene ale mai multor servicii secrete străine. Unele adversare, precum FSB, altele prietene, precum CIA, BND, MI6, MOSSAD, DGSE. Aceste servicii au interese proprii și, așa cum se vede din Dosarul Berlin, deseori ajung la conflicte violente. Nu-i exclus ca fapte care nouă ni se par inexplicabile să-și aibă cauza în bătălii de pe teritoriul nostru prin intermediul nostru duse de servicii străine mai mult sau mai puțin amice. O ipoteză destul de solidă dacă ne gândim de exemplu că SUA sînt în stare de război rece cu Germania și prin urmare CIA poate fi în război cu BND-ul. Să adăugăm acestei realități și una, zisă de Intelligence, acțiune sub steag străin. Cîți dintre politicieni occidentali cu care stau de vorbă ai noștri ca și cu niște parteneri nu sunt în realitate recrutați de ruși? Și câți politicieni, jurnaliști, vedete ale vieții noastre publice nu sînt pentru serviciile străine pe post de useful idiot?”, scrie Cristoiu pe blogul său.