ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a analizat pe blogul său întâlnirile mai multor politicieni cu oficialii americani, în special cu ambasadorul Hans Klemm.

Jurnalistul face referirie, mai întâi, la întâlnirea lui Valeriu Zgonea cu ambasadorul american la București.

„Dincolo de încălcarea grosolană a normelor diplomatice și a normelor de bun simț, gestul ambasadorului american la București de a-l pupa pe Valeriu Zgonea acolo unde l-au scuipat colegii săi de partid a atras atenția asupra unui nărav posdecembrist moștenit de politicienii români de la fanarioți, o data cu mita, cu aroganța, și cu pshi mu: Cel de a linge clanțele la ambasadele așa ziselor Puteri Garante, ambasade considerate a avea un cuvînt hotărîtor în mazilirea unora și numirea ca domnitori a altora.”, a spus jurnalistul.

Cristoiu mai face referire și la faptul că un ambasador american la București este crezut de politicienii români un "Atotputernic”, i se cer păreri, dar la Washington, acesta nu mai are aceeași putere.

"Desigur, plăcerea Ambasadorului american la București de a se simți Guvernator în țara babuinilor e de explicat din punct de vedere psihologic. Un ambasador la București e un pițifelnic la Washington. Cînd vede însă că poate să bată cu pumnul în masa președintelui și premierului, că pentru orice pîrț politic intern liderii de opinie îl sună pentru a-i cere părerea, care părere devine apoi Literă de Biblie, că liderii politici și demnitarii fac coadă din zori pentru a se oferi, cu tot cu neveste, cum să nu se creadă bietul funcționar de la Washington Atotputernic în țara babuinilor!”, a adăugat acesta.

Ion Cristoiu a mai amintit, printre altele de întâlnirile pe care ambasadorul SUA la București le-a avut cu procurorul-general Laura Kovesi, cu Nicholas Taubman, cu fostul ministru de externe al României, Adrian Cioroianu, cu deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, dar și cu fostul ministru al justiției, Cătălin Predoiu din 22 aprilie.