ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul său despre așa numitele declarații ale săptămânii trecute. Acesta a fost de acord că primul loc în ceea ce privește declarația săptămânii i se atribuie Alinei Gorghiu.

"De ce poate fi catalogată drept cea mai turmentată declarație a săptămînii? A suspenda pe cineva dintr-o funcție presupune că acel cineva îndeplinește funcția respectivă. Cum să-l suspenzi pe Klaus Iohannis din funcția de președinte al României cînd acesta de mult, de la debutul mutării la Cotroceni, e ca și practic inexistent în această funcție?!", a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Acesta a continuat topul, vorbind despre cea mai de "Bulă declarație" a săptămânii și despre cea mai de "grădiniță" acțiune a săptămânii.

"În cazul săptămânii trecute Cea mai de Bulă declarație a săptămînii aparține procurorului general, Augustin Lazăr. Aceasta a susținut că Dan Condrea s-a sinucis, deoarece, mai mult ca sigur, ca orice om care știe ce infracțiune a comis, se aștepta să fie arestat. Se poate scrie și despre Cea mai de grădiniță acțiune a săptămînii trecute. La acest capitol, inițiativa lui Valeriu Zgonea de a fi Președintele unei ședințe a Camerei Deputaților alcătuită din copii n-are concurență. Sărmanul Bulă al politicii! Știind că zilele ca președinte al Camerei Deputaților alcătuite din parlamentari îi sunt serioase, s-a gîndit să devină președintele Camerei Deputaților de copii", a spus Cristoiu.

Făcând o paralelă cu privire la acest subiect, jurnalistul vorbește într-un mod ironic despre cel mai important eveniment din viața președintelui Iohannis de săptămâna trecută. Deși în mod normal ar fi trebuit să fie ședința CSAT, Ion Cristoiu ironizează situația și pune pe locul întâi în activitățile șefului statului semimaratonul la care a participat soția sa, Carmen Iohannis.

"Klaus Iohannis e un soț exemplar. Unul dintre acei soți care, cînd mor, văduva îndurerată ține să se treacă pe crucea acestuia și în ferparul din ziare calificativul Soț devotat. Un soț devotat pînă la moarte soției sale consideră evenimentele din viața soției mult mai importante decît evenimentele din viața sa și, dacă au o funcție, categoric mai importante decît evenimentele profesionale. Așa se explică prăpastia dintre cele două abordări ale lui Klaus Iohannis. Ședința CSAT, importantă pentru țară, n-avea nici o importanță pentru nevasta lui Klaus Iohannis din simplul motiv că nu s-a încheiat cu o paradă de modă. Semimaratonul de la Sibiu, deloc important pentru țară, a avut o importanță colosală pentru Carmen Iohannis. Era cel mai bun prilej să apară în lume, dar mai ales în spațiu mediatic, egări, strînși pe fund, dintre cei purtați de june cînd vor să dea gata bărbații cu bucile și pulpele lor", a mai spus Ion Cristoiu.