ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul său despre alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, și spune  că, de fapt, aceste alegeri au avut semnificația unui Referendum de suspendare a lui Klaus Iohannis.

Jurnalistul amintește și de discursul pe care l-a avut președintele înainte de alegeri, în care i-a îndemnat pe români să meargă la vot.

"În acest context, vineri, 9 decembrie 2016, președintele României, avînd prin Constituție misiunea de a fi garantul stabilității, independenței, unității ține un discurs despre alegerile de duminică. Dînd curs procedurii tradiționale, președintele României trebuie să țină un discurs menit a aduce pe români la vot.
Președintele României, pe numele lui de Buletin, Klaus Iohannis, a ținut o Declarație de presă. Evident, ea a îndemnat pe români să meargă la vot. Să meargă la vot pentru că e în interesul național să avem rezultatul unui vot exprimat în cunoștință de cauză de cîți mai mulți români, pentru ca guvernul postelectoral să aibă o legitimitate de beton? Nu, președintele României a îndemnat pe români să iasă la vot pentru a-și exprima voința de a lupta împotriva corupției. Asta într-o Declarație zisă în stilul deja binecunoscut al lui Klaus Iohannis, cel de Rață mecanică. Alegerile din 11 decembrie 2016 au fost semnificate de chiar Președintele României nu ca un moment crucial pentru destinul țării, ci ca un test pentru politica sa măruntă, de chibiț al unui partid: PNL. În doar un an, Guvernul Dacian Cioloș a reușit să compromită în asemenea hal termenul de tehnocrat încît, cînd treci pe lîngă un maidanez, e musai să eviți a rosti acest cuvînt, dacă nu vrei să rămîi fără un crac la pantaloni.

A venit apoi parașutarea în fruntea PNL a celei de a doua blonde de la Cotroceni, infantila Alina Gorghiu. Orice om sănătos la cap cînd o auzea ținînd un discurs simțea cum îl apucă o cumplită durere de dinți, chiar și dacă ar fi fost știrb. Chiar dacă se mai discută dacă PSD va face majoritate absolută fără ALDE, un adevăr e sigur cu valoare de axiomă: Pentru prima dată în Istoria postdecembristă (după cum am mai scris exclud din statistică scrutinul din 20 mai 1990, ca aflat în afara pluripartidismului), un partid a cîștigat la un asemenea scor față de principalul adversar: 25%. Spre deosebire de Traian Băsecu, Klaus Iohannis nu pare a fi conștient că alegerile din 11 decembrie 2016 au avut semnificația unui Referendum de suspendare. Așa cum ne-a dovedit nerozia cu așa zisele consultări de la Cotroceni, el n-a înțeles nimic din semnalul dat de români, cel potrivit căruia trebuie să fie președintele României și nu chibițul unui partid de pe scena politică. Dacă va înțelege asta vreodată e o întrebare dramatică nu atît pentru el, cît mai ales pentru România, țară care are nevoie mai mult ca niciodată de un Președinte de țară și nu de un șef de gașcă politico-mafiotă.”, a scris jurnalistul pe blog.