Jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blogul său despre clasa politică din România și recentul scandal din coaliția de guvernare PSD-ALDE.

Cristoiu face o paralelă între declarațiile președintelui Iohannis despre viitorul prim-ministru și cele ale liderului PSD Liviu Dragnea.

Jurnalistul critică declarațiile celor doi, susținând că viitorul premier trebuie să convingă în primul rând cetățeni României că este o persoană integră, iar perspectiva liderului PSD jurnalistul o ironizează susținând că și „boul e foarte harnic", dar „Asta nu înseamnă că poate fi desemnat premier".

„Klaus Iohannis: „Premierul trebuie să fie o persoană integră, fără probleme penale, o persoană care mă convinge că are capacitatea să conducă un guvern și o persoană cu o majoritate parlamentară în spate.Cum adică, să-l convingă pe el, Klaus Iohannis, că are capacitatea să conducă un guvern? N-ar trebui să ne convingă pe noi, cetățenii României, cei care vom suferi dacă premierul desemnat de PSD-ALDE va fi una dintre știucile din Delta privată a lui Liviu Dragnea, dresată să ia poziție de drepți cînd apare cîrligul Stăpînului? Apoi, cum va reuși desemnatul să-l convingă pe Klaus Iohannis că are capacitatea de a conduce un guvern? Va face flotări în fața lui Klaus Iohannis? Va spune repede, fără să se poticnească o clipă: Capra sparge piatra-n patru?”, mai scrie jurnalistul.

Liviu Dragnea despre cum trebuie să fie premierul în viziunea sa de Teleorman:

„Premierul trebuie să fie foarte harnic, nebun de harnic, cu capacitate de muncă foarte mare, fără lene. Premierul trebuie să fie, după Liviu Dragnea doar harnic. Din cîte de vede nu trebuie să fie nici măcar alfabetizat. Doar harnic. Păi și boul e foarte harnic. Asta nu înseamnă că poate fi desemnat premier al PSD- ALDE! Sau mai știi!", mai notează Cristoiu.