ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu scrie pe blogul său despre campania electorală și despre președinții partidelor din România, punând accent pe Nicușor Dan.

Jurnalistul relatează faptul că a fost invitat în emisiunea lui Silviu Mănăstire, de la B1TV, pentru a lua parte la interviurile cu mai mulți lideri politici din România.

Dacă în cazul lui Băsescu, Dragnea sau Tăriceanu a fost prezent în platou, situația a fost cu totul și cu totul alta în cazul lui Nicușor Dan. Jurnalistul oferă și explicațiile necesare pentru care nu a vrut să ia parte la emisiune și de ce îl numește pe liderul USR un impostor.

„De ce e un impostor Nicușor Dan? Răspunsul îl dau argumentele mele din campania pentru locale în despre votul anunțat în favoarea lui Nicușor Dan. Joi, 14 aprilie 2016, sub titlul De ce-l voi vota pe Nicușor Dan, explicînd de ce nu mă entuziasmează candidatura lui Ludovic Orban (tocmai se anunțase) observam în Evenimentul zilei că liderul PNL nu-mi lăsa impresia unuia care s-a angajat în cursă, pentru că murea de dragul Bucureștiului. Sub același semn, nu m-a entuziasmat nici candidatura Gabrielei Firea, deși actuala primăriță mi-era simpatică de pe vremea cînd lucram împreună la Trustul Antenelor lui Dan Voiculescu. Reticiența mea față de candidați care-mi lăsau impresia că s-au înscris în cursă doar pentru a da curs unei sarcini primite de la partid, își găsea explicația într-o credință a mea despre principala condiție pe care trebuie s-o îndeplinească cineva cînd se anunță candidat la o funcție”, a spus Cristoiu.

În continuare, Cristoiu a vorbit despre motivul care l-a făcut să-și schimbe părerea despre Nicușor Dan.

„Angajarea mea, neobișnuită la un jurnalist bătrîn, care a văzut multe fantoșe la viața lui, pentru un personaj pe care-l văzusem doar în studiourile tv, i-a supărat pe mulți dintre cei cu care nu sunt încă certat, în frunte cu Traian Băsescu. Au venit alegerile locale. Firește, am votat Nicușor Dan și USB. Nicușor Dan n-a cîștigat Primăria Capitalei. A obținut însă un scor ieșit din comun, dacă ne gîndim la concurența făcută de alți competitorii marilor partide. 30,52%, înaintea lui Cătălin Predoiu, și, iar USB, 15 mandate. Clotilde Armand a fost și ea cît pe-aci să cîștige primăria Sectorului 1. Cu un asemenea rezultat, care l-a proiectat printre vedetele scenei noastre publice, Nicușor Dan se putea bate, în fine, cu mijloace solide, pentru concretizarea ideilor sale despre București, pentru care se bătuse ca ONG-ist timp de 10 ani. De aia îl votasem. De aia îl susținusem. Pentru că, în fine, cineva ars de patima pentru București, cineva care, vorba lui Camil Petrescu, văzuse idei, să aibă și mijloacele legale de a face ceva pentru București.

Nu s-a uscat însă bine tușul de pe ștampila pusă de mine pe candidatul USB, și Nicușor Dan a și anunțat că USB dispare pentru a lăsa loc USR, care USR va intra în competiția pentru parlamentare. Despre această decizie, care-l transforma pe doctorul în Matematică Nicușor Dan într-un politruc second hand, au circulat și circulă multe zvonuri, inclusiv cel – devenit deja știre – că Nicușor Dan e creația sergenților majori mesianici, cei care, fie ei și ultra mesianici în ambiții, tot sergenți majori rămîn cînd e vorba de regizat spectacole pe scena noastră politică”, a mai spus Cristoiu.