ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut o analiză extrem de dură după prezentarea Raportului MCV la adresa României, fiind de părere că solicitările oficialilor de la Bruxelles sunt absurde și nu au ținut cont de opinia juriștilor.  În „Gândul de joi” postat pe blogul său, Ion Cristoiu trage o concluzie amară: „birocrații de la Bruxelles și-au găsit în fine Proasta Europei de Est, cea pe spinarea căreia să-și exerseze nevoia de a fi Stăpîni”.

”(...) Orice om normal de la noi știe că vecinii noștri sînt campioni la corupție și crimă organizată. Raportul MCV cere ca legile Justiției să nu mai fie aplicate. E o premieră în istoria unei țări o astfel de poruncă absurdă. Oricît de mare ar fi slugărnicia unui popor, oricît de Stăpîni ai acestuia s-ar crede alte popoare, chiar și în poruncile Stăpînului trebuie să fie o minimă preocupare pentru posibilitatea ca sluga să le îndeplinească. Pretenția ca România să nu aplice legi deja promulgate e imposibil de transpus în practică. Renate Weber se întreba în intervenția de la România9 dacă Birocrații de la Bruxelles au ținut cont de părerea juriștilor. O întrebare corectă dacă vedem în indicații intenția de a îndrepta lucrurile în România. Numai că poruncile acestea absurde, imposibil de îndeplinit, au fost date dinadins absurde. În proza rusă există multe întîmplări în care Stăpînii își pun iobagii să îndeplinească porunci imposibil de îndeplinit din punct de vedere omenesc. De ce o fac? Pentru a-și exersa beatitudinea de Stăpîni. Același lucru s-a întîmplat și cu Birocrații de la Bruxelles. Ei se confruntă în ultimul timp cu veritabile rebeliuni ale unor popoare care nu mai vor să fie simpli lachei ai unor Înalți Funcționari. Această rebeliune, în creștere în spațiul european, a dat naștere exercițiului de autocrație față de România. Birocrații de la Bruxelles și-au găsit în fine Proasta Europei de Est, cea pe spinarea căreia să-și exerseze nevoia de a fi Stăpîni.

Klaus Iohannis, liderii Opoziției, Aripa Militară a Presei, TeFeLiștii sînt cum nu se poate mai încîntați de felul în care e tratată România. Ei cred că la nivel european acest exercițiu e văzut ca doar împotriva guvernului Dăncilă-Dragnea. Ei nu-și dau seama că pînă la urmă exercițiul de călcare în picioare vizează pe toți românii. Inclusiv pe ei” scrie Ion Cristoiu.


Textul integral poate fi citit AICI.