ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu scrie, în ultima postare de pe blog, despre interviul pe care l-a acordat televiziunii de stat a Federației Ruse, "Rusia 1".

Creatorul Evenimentului Zilei a discutat cu jurnaliștii ruși despre integrarea României în Uniunea Europeană, ca parte a unui material mai amplu despre statele aderate în ultimul val. 

Cristoiu a spus că România a intrat în UE cu complexe de inferioritate, comparând-o cu o fată-n casă.

".În interviu, pun accentul pe condiția României în UE de fată-n casă cu ziua și suficient de urîtă pentru a nu-l interesa pe conașuAsta deoarece – explic eu posibililor telespectatori ruși, România a intrat în Uniunea Europeană lovită de Complexul de inferioritate al Nespălatului pe Picioare admis într-un club select. Statele fondatoare ale Uniunii Europene au simțit nevoia unei organizații de puteri egale în Decizie, care să le înlesnească un schimb de produse și idei. După care au socotit că trebuie să invite și țări cărora să li se poruncească. Nu zic de babuini, pentru că nu știu cum s-ar traduce în rusă.

România, ca țară din Est, a intrat în această organizație sub semnul complexului național de cadou făcut ei de Marile Puteri. Sub acest semn, deși au trecut nouă ani de la admitere, România se poartă mai departe ca o rudă săracă din provincie găzduită în vila de la București de rudele bogate. În orice clipă, ea poate supăra gazdele și, prin asta poate fi dată afară din casă.

Rolul decisiv în făurirea și întărirea acestui complex l-au avut politicienii români.
Strănepoți ai boierilor care pupau papucul stăpînului fanariot, politicienii de azi văd în Bruxelles, un soi de Muntele Sinai pentru Moise. Aici arde Tufișul sfînt și se primesc Tablele Legii.
Spre deosebire de Moise însă, coborîți de la Bruxelles, politicienii noștri sînt văzuți de Poporul din Vale ca niște inși sfințiți de atingerea cu Sfîntul Duh",  le-a spus jurnalistul rușilor.

Acesta a mai comparat capitala Uniunii Europene cu capitala Uniunii Sovietice de pe vremuri.

"Cam acestea au fost zise celor de la Rossya 1. Nu uit însă să compar Bruxellesul de acum, pentru noi, românii, cu Moscova de pe vremuri.

Vîrstnicilor ruși vorbele astea la vor spune ceva. Nu cred că tinerii ruși la vor pricepe sensul, deoarece ei n-au trăit gloria URRSS. Întreb, la sfîrșit, dacă pot pune pe blogul meu poze și informații despre interviu. Spre surprinderea mea mi se răspunde că pot face asta doar după ce echipa va pleca din România. Se tem cumva c-o să-i luăm ostatici? Deși nici acum n-au găsit răspunsul, m-am conformat. Abia acum am postat pozele și informația",  a încheiat Ion Cristoiu.