ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea și PSD au reușit să dea jos, prin moțiune de cenzură., mini-guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Ion Cristoiu face o radiografie dură a zilei, criticând-l pe Liviu Dragnea pentru comportamentul din ultimele zile, dar mai ales pentru stilul în care conduce PSD.

„Victoria Grupului de la Victoria ar fi fost pînă la urmă victoria lui Liviu Dragnea.

Nici Victor Ponta, nici Sorin Grindeanu n-ar fi reușit să disloce grupuri masive din PSD, partid care rămîne mai departe, cum s-a văzut în aceste zile, unul dintre cele mai întîrziate partide din Europa în politica de tip secolul XIX. Din acest punct de vedere, am rămas uluit să văd că reuniunea cu parlamentarii PSD a avut loc la un hotel și acela aparținînd unuia dintre cei mai mari ghiorțani din România: Robert Negoiță.

A învins cum era de așteptat Gruparea Liviu Dragnea. E însă o victorie cît o înfrîngere uriașă. Mai întîi pentru Liviu Dragnea. PSD e un partid de mafioți. Un partid în care toți zic "Să trăiți!” Stăpînului vremelnic din fruntea partidului.
Războiul mediatic Sorin Grindeanu – Liviu Dragnea a fost cîștigat la scor de Sorin Grindeanu. Se poate scrie o carte despre deosebirea de mijloace folosite de cei doi.

Liviu Dragnea a folosit mijloacele de țăran înstărit din Teleorman. A evitat să iasă el la bătaie, să se explice, să ne convingă pe noi, cei de pe margine, că răsturnarea Guvernului e un act corect, justificat. A preferat să apeleze, în stil căcăcios, la fustele din camarila sa. Principala luptătoare a fost Gabriele Firea. Nu de dragul lui Liviu Dragnea, ea e cea care-i rîvnește locul de șef la lui Liviu Dragnea, ci pentru a-și pregăti terenul ca să-l debarce pe Liviu Dragnea. Gabriela Firea a făcut o greșeală tipică lacomilor de putere: s-a expus prea mult. Dacă Liviu Dragnea va fi debarcat, nu ea va fi succesoarea, ci cineva care a stat în umbră.

Nu de asta a biruit Sorin Grindeanu, ci dintr-un motiv ținînd de psihologia colectivă. Liviu Dragnea trecea pînă mai ieri în PSD drept Leul, Masculul, cel la care n-aveai curaj nici să te uiți dacă dă sau nu din coadă. Sorin Grindeanu a fost în PSD un oarecare, un om pus de Liviu Dragnea. Acest oarecare (din punct de vedere al opiniei publice) a avut însă curajul să-l atace public pe Liviu Dragnea. Hienele din PSD și-au dat seama că Leul sîngerează și mai ales că Leul e căcăcios”, a încheiat Cristoiu.