ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a ales să scrie în postarea zilnică de pe blogul său despre opțiunile sale la alegerile locale pe care le poate justifica și în fața ghilotinei.

"Pentru primar general, Nicușor Dan, potrivit anunțului făcut de mine încă de pe vremea cînd, din punct de vedere electoral, Nicușor Dan era doar un mormoloc.  Pentru primăria sectorului 1, am votat-o pe Clotilde Armand.", a scris Cristoiu pe blog.

Cristoiu pare că și-a schimbat acum părerea despre cei doi. Jurnalistul relatează o întâmplare petrecută pe 6 iunie, când a fost invitat la o emisiune, la B1 TV, după care, la următoarea emisiune urma să fie invitat chiar Nicușor Dan.

Cristoiu a vrut să îl felicite, dar se pare că președintele USB întârziase la emisiune. Ion Cristoiu s-a arătat foarte dezamăgit de acesta și a reacționat.

„A fost pentru mine o uluire totală. La început n-am priceput de ce a venit abia după șase minute de la începerea emisiunii, stîrnind panică. Omul era deja mare, prea mare pentru o televiziune din România, prea mare cred și pentru CNN, singura televiziune care ar fi putut să-l cuprindă cît de cît fiind una interstelară. De aia a întîrziat. Să vadă ăia de la televiziunea prea strîmtă pentru el că le-a făcut un hatîr, că și-a găsit cu greu în agenda sa, dînd peste margini de activități, acum că unii îl și văd președintele României sau chiar secretar general ONU, un loc pentru acest interviu. Un Om mare, un Gigant, un Arhaghelul Mihail al luptei cu hidra partidelor politice, un Hercule, un Nabucodonosor își permite să fie așteptat de televiziuni cu masa pusă. După ce intră, strîmbînd din nas, scuipă scîrbit în farfuria cu mîncarea grijuliu pregătită de gospodina gazdă”, a scris Ion Cristoiu.

Jurnalistul spune că l-a votat pe Nicușor Dan pentru că el chiar a văzut în acesta un om care își dorea să ajungă primar cu scopul de a face ceva.

Cât despre Clotilde Armand, pare că nu e de acord cu reacțiile ei în urma rezultatelor și că aceasta "trebuia să se mulțumească și cu locul doi".

„Am votat-o pe Clotilde Armand, pentru că e franțuzoaică. După ce televiziunea Trustului de presă al SRI a dat-o primar la sectorul unu într-un sondaj în interiorul marjei de eroare, distinsa a devenit imediat româncuță. De-a noastră, din Ferentari, care-și ridică poalele imediat și se bate pe fund ca pe obraz în cearta cu vecina care vrea să-i ia bărbatul de la așternut.”, a mai scris Cristoiu.

Ion Cristoiu încheie prin a spune că Bucureștiul are nevoie neapărat de un primar, iar „în aceste condiții, orice plîngere în legătură cu alegerile amînă momentul în care Capitala intră sub o minimă autoritate”.