ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a comentat pe blogul său subiectul legat de Valeriu Zgonea și reacțiile care au atras după sine acțiunile acestuia.

"Valeriu Zgonea a fost dat afară din PSD. Nu pentru ceea ce unii s-au grăbit să prezinte drept delict de opinie, ci pentru că ditamai președintele executiv al PSD și președintele Camerei Deputaților e un simplu turnător la Ambasada americană din România. Încredințat că, babuin fiind, trebuie să te dai pe lîngă Îngrijitorul Sectorului babuini din imensa Grădină Zoologică întruchipată de coloniile Imperiului american, Valeriu Zgonea pîra la ambasadorul american colegii de partid pentru ceea ce el considera că sînt tentative de a afecta Lupta împotriva corupției. După ce-și primea tainul, întruchipat de surîsul cu toți dinții al ambasadorului, Valeriu Zgonea se întorcea la Camera Deputaților cu misiunea de a bloca orice dezbatere în Parlament a celor peste 40 de modificări decise de CCR la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală", a scris Cristoiu pe blog.

Jurnalistul îl ironizează pe Valeriu Zgonea și oferă o comparație "aparte" a exluderii acestuia din PSD.

"Excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD a fost un gest asemănător celui fiziologic, prin care elimini din stomac, pe una dintre cele două posibile găuri de evacuare, o bucată de fleică stricată. A rămas debarcarea lui Valeriu Zgonea din fruntea Camerei Deputaților, la care PSD trudește, pentru că, asemenea oricărui turnător, Valeriu Zgonea n-are, pe post de coloană vertebrală, decît un elastic de bikini", a spus ironic Cristoiu.

În continuare, jurnalistul își spune părerea despre așa numita încălcare a normelor diplomatice de către ambasadorul american.

„Singurul lucru pe care țin să-l spun în această chestiune e că ambasadorul american sfidează și regulile bunului simț elementar. Un om de bun simț, un om minim cultivat, nu umilește un Popor tratîndu-l ca pe un Popor de babuini chiar dacă în sinea sa îl consideră unul de babuini. Una dintre notele definitorii ale omului minim civilizat e să nu lase o clipă impresia că e Jupîn. Prin tratarea românilor ca niște slugi ambasadorul american nu diferă prea mult de ghiorțanii noștri postdecembriști, morți să-și arate puterea”, este de părere jurnalistul.

În încheiere, Cristoiu precizează două reacții asupra vizitei ambasadorului american.

"O reacție a venit de la Valeriu Zgonea. Declarația sa de după vizită confirmă că Valeriu Zgonea a fost ceea ce s-ar putea numi L’Idiot du PSD. Potrivit Declarației, el, Valeriu Zgonea, a abordat cu ambasadorul american chestiunile „care pot să creeze regrese în progresele României”. Ce mai încolo și încoace!Valeriu Zgonea ne-a înveselit din nou, îmbogățind fondul de gîgisme al nației cu formula regrese în progrese. O altă reacție a fost cea a comentatorilor, care au invocat o lovitură dată de ambasadorul american conducerii PSD. Eu însă cred c-a fost vorba de o lovitură. Cred că, dimpotrivă, a fost vorba de o mînă de ajutor. Operațiunea Debarcarea lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților se profilează deja ca una deosebit de complicată și deosebit de periculoasă", a încheiat Cristoiu.