ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a analizat pe blogul său furtuna mediatică din jurul deciziei CCR cu privire la interceptări, dar și despre atacul lansat împotriva ministrului Justiției, în ciuda faptului că acesta nu o consideră vinovată de situația creată.

Jurnalistul atrage atenția despre posibila reînviere a Securității, prin intermediul SRI, și redă prevederile pentru care Guvernul a fost acuzat de a fi reînviat fosta Securitate, metode speciale de supraveghere sau cercetare, alineatele care se referă la Organele de urmărire penală, dar și care sunt activitățile de cercetare penală din categoria actelor de urmărire penală, cu scopul de a crea un tablou complet al implicațiilor deciziei CCR cu privire la SRI.

Cristoiu scrie că "cei care au aprobat OU – membrii CSAT în frunte cu președintele, membrii Guvernului, în frunte cu premierul, au ținut cont de punctul de vedere al SRI, iar supravegherea tehnică în cazurile de spionaj și terorism trebuie făcută de SRI", pentru că:

1) "România se confruntă cu pericolul spionajului străin și al terorismului.
2) Spionii și teroriștii sunt pregătiți profesional să nu fie supravegheați tehnic. Numai SRI, care dispune de tehnică și de specialiști în domeniul contrainformativ, e în stare să-i documenteze în vederea unui proces.
3) În dosarele de Siguranță națională și Terorism, probele provin într-o proporție covîrșitoare din supraveghere tehnică. În acest domeniu nu prea există denunțuri, ca la DNA".