ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a comentat pe blogul său scandalul spionării șefei DNA, Laura Codruței Kovesi, precum și de posibilitatea ca, în zilele următoare, să se speculeze că spionii israelieni au folosit cartele Prepaid.

Jurnalistul analizează metodele de intimidare folosite, în general, de mafie în momentul în care se confruntă cu un procuror care luptă contra acestora, atacurile fiind, de obicei, mai dure.

"Am deschis repede televizorul s-o văd pe Codruța Kovesi bandajată la frunte precum Ștefan Ciubotărașu în Lupeni 29. Codruța Kovesi era vie și bretonată", a apreciat jurnalistul.

"O firmă alcătuită din foști lucrători Mossad n-a găsit de cuviință să aleagă ca formă de intimidare a Eroinei Noastre decît să-i dea telefoane noaptea? Asemenea unei neveste înșelate, care o sună pe amanta mai tînără zicându-i curvă? Ce-i ziceau telefoanele de intimidare unei persoane precum Codruța Kovesi? Că s-a mai îngrășat? Că are fundul mare?", continuă acesta.

În final, Ion Cristoiu continuă prin a înșira o serie de întrebări care, în opinia acesta, se ridică în mod firesc:

1) "Pentru cine culegeau informații israelienii?
2) O dată obținute ce urma să se facă cu ele?
3) Orice investigație asupra unei persoane pornește doar cînd investigatorii au indicii că se vor găsi fapte compromițătoare. Ce indicii aveau israelienii cînd au pornit în anchetă?
4) S-au obținut informații adevărate despre fapte și aspecte compromițătoare din viața personală și profesională a Codruței Kovesi?
5) Dacă da, le va publicității firma sau le va negocia pentru a-și scoate oamenii din pușcărie?
6) Nu cumva arestarea celor doi a țintit exact această negustorie- tăcerea în schimbul eliberării?
7) Deși foști agenți Mossad, profesioniști de excepție, membrii echipei fac greșeli de Gâgă al Intelligence: sparg e-mailurile Codruței Kovesi astfel încît pînă și aceasta se sesizează, dau telefoane tatălui după miezul nopții. Ai impresia că respectivii au făcut tot ce le-a stat în putință ca să lase urme. Cum se explică stîngăciile lor impardonabile?
8) De regulă, cînd sunt astfel de situații care implică spionaj pe teritoriul unei țări se ajunge mai greu la arestare. De regulă, cei prinși, mai ales dacă sunt dintr-o țară aliată precum Israelul, sunt trimiși acasă în cea mai mare discreție. De ce s-a apelat în cazul celor doi la arestare?
9) Sunt sigur că în zilele următoare vor fi dat presei informații potrivit cărora spionii foloseau cartele Prepaid, iar spargerea sistemului informatic își are cauza în inexistența unei legi. Se va trece la o campanie menită a urgenta legea cartelelor?", a mai scris jurnalistul.