ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a preferat să scrie pe blogul său despre vizita lui François Hollande, președintele Franței, în România, de pe 13 septembrie. Jurnalistul spune că  François Hollande a venit în România din interesele stricte ale Franței.

„După Brexit, cele două mari puteri europene, Germania și Franța, fericite c-au scăpat de Perfidul Albion, se întrec în a arăta că soarta UE a rămas pe umerii lor. Și dacă umerii lor sînt atît de împovărați, e musai ca François Hollande și Angela Merkel să se folosească de ipostaza lor de salvatori ai proiectului european. Așadar, François Hollande a venit în România din interesele stricte ale Franței. Cel politic – de a arăta ce lider european e prăbușitul în sondaje Hollande. Cel economic, de a mai pune mîna pe ceva companii din România. Potrivit presei franceze, oamenii de afaceri din Hexagon sînt încîntați de faptul că impozitul pe profit al companiilor străine în România e cel mai mic din UE.Altfel spus, în loc să intre la nenorocitul nostru de Buget, banii obținuți de companiile occidentale în România merg în buzunarele acționarilor occidentali”, a scris Cristoiu pe blog.

Acesta mai spune că presa internațională nu a dat atenție așa mare vizitei președintelui francez în țara noastră, ci doar presa românească s-a grăbit să numească această vizită „istorică”.

„Ar fi fost de așteptat ca presa română, presupus europeană, să comenteze vizita la temperatura de luciditate a presei franceze. Nu s-a întîmplat așa. Presa română, presăde babuini, s-a grăbit să înalțe spre văzduh trompetele delirului:
O vizită istorică – acesta a fost titlul dat de aproape toate site-urile. În România, președintele Franței, aproape scuipat pe stradă în țara sa, a fost primit ca Iisus la a doua venire.”, a adăugat jurnalistul.

De asemenea, Cristoiu mai spune că această vizită  a fost și în interesul lui Iohannis.

"Vizita n-a fost numai în interesul lui François Hollande. Vizita a fost și-n interesul lui Klaus Iohannis. Unui popor de babuini trebuie să-i arăți că te tragi în poză cu unul dintre stăpînii Europei.”, a zis jurnalistul.

Ion Cristoiu continuă prin a spune că Iohannis a stârnit o minciună, aceea că România va intra în Schengen, că așa a promis François Hollande.

„Știind că românii își vor pune întrebarea, Klaus Iohannis a trîntit o minciună mare cît Cotroceniul: România va intra în Schengen. Ne-a promis asta François Hollande. Tulnicele cotroceniste din presă s-au pornit să hăulească a entuziasm: România intră în Schengen. Am citit cu atenție Declarația lui François Hollande la Conferința de presă din 13 septembrie 2016. Președintele Franței nu suflă un cuvînt despre România în Schengen. El laudă România, pentru că s-a grăbit să implementeze, fără a fi în Schengen, Programul PNR pentru controlul circulației persoanelor care tranzitează prin aeroporturi. Ne mîngîie pe căpușor, așadar, că am cheltuit bani pentru Securitatea țărilor UE fără a beneficia de Schengen.”, a mai spus Cristoiu.