ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Ion Iliescu a declarat sâmbătă că Președintele Klaus Iohannis se face vinovat pentru protestele din ultimele zile în România. El „a incitat strada și a provocat această anarhie”, spune Iliescu.

„Este efectul incitării pe care a făcut-o președintele țării, care în loc să joace rolul de moderator și om al dialogului, a incitat strada și a provocat această anarhie la care asistăm cu toții. Este răspunderea totală a președintelui Iohannis și va trebui să dea socoteală țării pentru părăsirea rolului care îi revine prin Constituție - să fie moderator, nu incitator'', declarat Iliescu.

Protestele vor continua în București și sâmbătă, iar oamenii vor merge atât în Piața Victoriei cât și la Palatul Parlamentului.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că se va întâlni cu liderii coaliției și cu premierul Sorin Grindeanu pe tema OUG privind Codurile penale, una dintre soluții la care se gândește fiind abrogarea, potrivit stiripesurse.ro.