ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul de afaceri Ion Țiriac spune că românii nu votează niciodată „pentru”, ci doar „contra” cuiva. Fostul mare sportiv a mai adăugat că România nu are niciun om politic care să stea „în picioare” în fața europenilor, precum face Viktor Orban în Ungaria.

„Oamenii de la noi din țară încă nu votează pentru. Niciodată! Oamenii votează numai contra. Dacă majoritatea a votat treaba aia, asta e, fie că îți place sau nu, te supui. Dacă nu înțelegi asta, înseamnă că avem niște handicapați care sunt în politică, dar este imposibil să fie toți handicapați. 

În România principala problemă este că noi nu avem pe unul care să stea în picioare. Și atunci, eu nu sunt nici PSD, nici PNL, nici nimic. Iar întrebarea este, e Viktor Orbán Hitleristul Europei? Deocamdată el apără interesele Ungariei de la A la Z și, cu tot respectul, când se duce la Bruxelles, stă în picioare. Și atunci cum să-l critici pe Orban?”, a spus Țiriac într-un interviu acordat revistei „Capital”.

De asemenea, Țiriac a mai spus că României nu-i trebuie „fricțiuni cu Rusia: Pentru că este lângă noi, aici la 100 de km. Și, dacă se supără cumva și îți închide puțin robinetul, apare o problemă măricică. Și dacă nu înțelegi asta din funcția pe care o ocupi și nu te pricepi, mai bine lași pe altul".
 
În trecut, Țiriac l-a lăudat pe Viktor Orban pentru felul în care se îngrijește de strategia de sănătate a maghiarilor.