ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Țiriac a criticat ultimele evenimente petrecute pe scena politicii din România, unde un guvern format din tehnocrați a luat locul unuia format din oameni politici. Omul de afaceri spune că doar în statele cu dictatură există un guvern fără oameni politici, conform B1 TV.

Țiriac a mai precizat că la diversele întâlniri pe care le are cu alți oameni de afaceri din străinătate este întrebat despre demisia Guvernului Ponta după protestele câtorva zeci de mii de oameni, mai ales că, subliniază fostul tenismen, nicio țară europeană nu a avut, în ultimii trei ani, creșterea economică a României.

"Au pus un guvern despre care toată lumea spune că e un guvern de tehnocrați. Eu sunt foarte inteligent, dar de data asta îmi dau seama că sunt prost. Nu înțeleg cum un guvern care e făcut numai din tehnocrați, fără susținere politică, poate să facă un sfert de lege care în Parlament trebuie să treacă. Nu există țară în lumea asta, în afara țărilor cu dictatori, să aibă așa ceva", a spus Țiriac.

În continuare, omul de afaceri a vorbit despre majorarea salariile bugetarilor și despre răsturnarea Guvernului Ponta. Omul de afaceri spune că este foarte des întrebat cum a fost posibil așa ceva, având în vedere că în stradă au ieșit doar 30.000 de oameni.

"Salarii mai mari? Atenție, nu suntem atât de răi. În ultimii trei ani, în toată Europa, n-a avut nimeni creșterea noastră economică. Oamenii din străinătate nu înțeleg cum 30.000 de oameni au putut să dea jos Guvernul. Nu poți să faci miting fără autorizație. Mă întreabă oamenii 'Țiriac, ce se întâmpla la voi în țară?'", a mai afirmat fostul tenismen.