ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care își dispută victoria în cursa pentru Primărie cu candidatul PSD-PNL George Tuță, a depus o plângere penală împotriva președintelui AEP, Toni Greblă „pentru abuz în serviciu, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile și pentru instigare la fals în acte oficiale”. 

Ea a mai precizat că nu are nicio problemă să recunoască rezultatul scrutinului, însă vrea ca aceste alegeri să fie corecte. Armand a mai spus că are poze cu reprezentanți de la PSD care umblau în saci la Biroul Electoral de sector, însă a adăugat că jandarmii au obligat persoanele respective să șteargă pozele, fiindcă „au filmat și au văzut cum candidații PSD umblau în saci”.

„Am venit aici ca să trag un semnal de alarmă și ca să depun o plângere împotriva domnului președintelui AEP Toni Greblă, pentru abuz în serviciu, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile și pentru instigare la fals în acte oficiale. Toni Greblă a patronat un adevărat haos electoral. Ce se întâmplă e o pată neagră asupra democrației din România. Trebuie să fie neapărat renumărate un număr destul de mare de secții de votare, pentru că ce găsim nu corespunde cu realitatea cu care s-au confruntat membrii comisiei de votare. Am găsit nereguli care nu s-au văzut până acum, pentru că aceste alegeri au fost profund viciate în modul lor de organizare. Acesta este mesajul meu. Eu nu am nicio problemă să recunosc un rezultat, absolut nicio problemă, dar vreau ca aceste alegeri să fie corecte. Dacă alegerile sunt fraudate, atunci de ce ne ducem la vot?”, a afirmat Clotilde Armand, la Parchet, după ce a depus plângerea penală, potrivit stiripesurse.ro

Ea a mai spuss că „deja am surprins reprezentanți PSD, adică al partidelor la putere, care umblau în saci”.

„Am niște poze, am niște persoane care au identificat acest eveniment. Imediat au vrut să facă o poză. Jandarmii au spus că n-au voie să facă o poză. Aceste persoane au fost obligate să își șteargă pozele de pe telefon. De ce? Pentru că au filmat și au văzut cum candidații PSD umblau în saci, acolo la Biroul Electoral de sector”, a completat Armand.

În urmă cu 4 ani, când Clotilde Armand a câștigat la o diferență de 1000 de voturi, candidatul PSD, Daniel Tudorache, a denunțat o fraudă, după ce au apărut imagini cu reprezentanți ai USR are umblau la sacii cu voturi.

Marți dimineață, Clotilde Armand a anunțat că a depus cerere de renumărare a voturilor și că a sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare. „Nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166”, avertizează Armand.

Purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei Crina Eșanu a afirmat că la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, polițiștii nu au înregistrat incidente asociate scrutinului. De asemenea, ea a precizat că nu există nicio plângere depusă la nivelul Sectorului 1.